Cum au decurs primele probe scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, în Dâmboviţa

0
0
bacalaureat adevarul

Examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, a început luni, 16 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. În judeţul Dâmboviţa s-au înscris 937 de candidaţi, dintre care 625 din promoţia curentă, respectiv 312 candidaţi din promoţiile anterioare.

La prima probă scrisă a examenului naţional de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2021 (Limba şi literatura română) au fost prezenţi 258 candidaţi (80,12% din totalul de 322 de candidaţi înscrişi la această probă).

Potrivit ISJ Dâmboviţa, pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat, din centrul de examen Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Târgovişte, absolvent al Liceului Tehnologic „Iordache Golescu” Găeşti (telefon în sala de examen). Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

La Proba E)c) a examenului naţional de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2021 au fost prezenţi 537 candidaţi (82,61% din totalul de 650 candidaţi înscrişi la această probă): 411 la matematică şi 126 la istorie. Au fost absenţi 113 candidaţi. 

De asemenea, un elev din centrul de examen Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Târgovişte, absolvent al Liceului Teoretic „Mihai Viteazul” Vişina a fost eliminat pentru tentativă de fraudă (telefon în sala de examen). 

Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Candidaţii mai au de susţinut Proba E)d - proba la alegere a profilului şi a specializării, miercuri, 18 august 2021. 

Subiectele şi baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe site-ul dedicat, subiecte.edu.ro.

Procedurile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în intervalul 23 - 31 august. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice.

Afişarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. 

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie 2021.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;

obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite