Conferinţă Criterion la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Ieri, a avut loc la Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa o întâlnire  pe tema „Petre Ţuţea”. Citiţi ce a însemnat Asociaţia Criterion şi cine a vorbit la Târgovişte despre cel care a fost supranumit „un Socrate român”.

Asociaţia Criterion a fost o asociaţie a intelectualilor români înfiinţată în 1932 la Bucureşti. Era o asociaţie de filozofie, arte şi litere care în principal organiza conferinţe pe diverse teme, urmate de dezbateri. Din asociaţie au făcut parte: Mircea Eliade, Emil Cioran, Constantin Noica, Alexandru Vianu, Eugen Jebeleanu, Zaharia Stancu, Haig Acterian, Sandu Tudor. Conferinţele organizate de Asociaţia Criterion au avut un mare impact asupra publicului vremii.
Conferinţa de ieri, de la Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa, i-a adus la Târgovişte pe Mircea Coloşenco, editorul a cinci volume ale lui Petre Ţuţea, pe scriitoarea Maria Mona Vâlceanu, preşedinte al Asociaţei Culturale „Prietenii lui Eliade” şi pe dr. Marian Nencescu redactor şef al Revistei Biblioteca Bucureştilor. Aceştia au vorbit despre intelectualul Petre Ţuţea, cel despre care Cioran spunea că „a fost singurul geniu pe care eu îl cunosc”.
Evenimentul a fost organizat de biblioteca judeţeană dâmboviţeană, în parteneriat cu Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi Asociaţia Culturală „Prietenii lui Eliade”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite