Cât costă minivacanța de 1 Mai-Paște pe Valea Prahovei și în stațiunile din zona limitrofă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În scurt timp începe minivacanța de 1 Mai-Paște (5 mai 2024), prilej de relaxare și călătorii. Două populare destinații sunt Valea Prahovei și stațiunea Padina-Peștera (Dâmbovița). Ofertele de cazare sunt multiple și variate.

Masa de Paște. FOTO Arhivă
Masa de Paște. FOTO Arhivă

Prețurile încep de la 250 de lei pe noapte pentru o cameră dublă la o pensiune din Bușteni și pot ajunge până la aproape 6.000 de lei pentru un pachet de patru nopți la un hotel de patru stele din Sinaia.

FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Potrivit unui sondaj realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, anul acesta, de Paște (5 mai), turiștii vor profita de cea mai mare minivacanță de până acum, având în vedere în autoritățile au anunțat deja punte între 1 Mai (miercuri) și sărbătorile pascale (vineri și luni, 3 și 6 mai), joia fiind și ea zi liberă de la stat pentru bugetari. Astfel, cei mai mulți români vor avea 6 zile libere legate, perfecte pentru un sejur de relaxare în țară.

Prețurile sunt simțitor mai mari decât anul trecut. Pentru acești bani, turiștii au incluse cine festive, muzică live și acces gratuit la spa, saună și jacuzzi.

În stațiunea Padina-Peștera (Dâmbovița), situată în Parcul Natural Bucegi, turiștii pot trăi o experiență autentică într-un cadru natural deosebit. În funcție de locul de cazare, o noapte costă de la 700 de lei și poate ajunte și la 1.800 de lei: MountHoff Retreat (prețuri aici), Casa Iustin (prețuri aici), Raiul de pe Rau (prețuri aici), Hotel Gâlma (prețuri aici), Hotel Peștera (prețuri aici), Hotel Blemont (prețuri aici).  

Indiferent de buget, ambele destinații oferă o experiență de neuitat. În Valea Prahovei, turiștii se pot bucura de peisaje montane pitorești, activități în aer liber și o atmosferă de sărbătoare, iar în stațiunea Padina-Peștera vizitatorii pot explora numeroase trasee de drumeție, pot admira flora și fauna sălbatică și pot experimenta un simț autentic al liniștii și al armoniei cu natura.

Prețuri mai mari în Valea Prahovei, anul acesta

Anul acesta, pe Valea Prahovei, preţurile vacanţelor de Paşti sunt cu mai mari faţă de anul trecut.

Asociaţia pentru promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova arată că o vilă din staţiunea Sinaia, de exemplu, a pregătit un pachet turistic pentru perioada 22-26 aprilie: cazare în camera dublă la preţul de 1.225 de lei de persoană, oferta incluzând mic dejun, întâmpinarea cu ouă roşii, vin, cozonac în noaptea de Înviere, cina în prima zi de Paşte si taxele locale, muzica live şi brunch tradiţional a doua zi de Paşte.

Site-urile de profil arată că prețurile pleacă de la 250 de lei/noapte pentru o cameră dublă la o pensiune din Bușteni, însă pot ajunge la aproape 6.000 de lei/ pachet patru nopți pentru închirierea unui apartament într-un hotel de patru stele din Sinaia, arată APDT Prahova.

La un hotel de trei stele din Sinaia, prețul pentru un pachet de 3 nopți este de 2.800 de lei/cameră dublă, iar pentru un pachet de patru nopți/cameră dublă standard+pat suplimentar costul ajunge la 3.300 lei.

Pe lângă serviciile de cazare, prețul include mic dejun tip bufet, cadou surpriză la check-in, dar și dejun festiv tradițional și OpenBar.

Padina, vedere panoramică. FOTO hoinarind-prin-romania.fotoiustin.ro
Padina, vedere panoramică. FOTO hoinarind-prin-romania.fotoiustin.ro

Atracțiile din Padina-Peștera

Barajul Bolboci, situat la altitudinea de 1.438 metri, oferă o privelişte de vis asupra întregului lac. Datorită vegetaţiei apa prinde culori verzui-turcoaz. Plecând de la Padina poţi ajunge aici pe bicicletă sau la pas (aproximativ 7-8 km).

Cheile Tătarului este o arie protejată între platoul Padina și Lacul Bolboci, la o altitudine medie de 1.800 m. Dacă vrei să faci un traseu mai lung, poţi merge pe drumul forestier marcat cu cruce albastră ce porneşte din dreptul cabanei Peştera (1610 m) şi continuă spre Sinaia sau Moroeni.

 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite