Cannabis crescut de un bărbat, într-o pădure din Gura Ocniței. Cultura era plantată într-o zonă greu accesibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii de la Gura Ocniței (Dâmbovița) au informat Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița despre existența unei culturi de cannabis într-o pădure din comuna Ocnița.

Cannabis crescut în pădure. FOTO IPJ Dâmbovița
Cannabis crescut în pădure. FOTO IPJ Dâmbovița

În urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Dâmbovița, a fost depistat în flagrant delict un bărbat, de 35 de ani, din Târgoviște, în timp ce ar fi efectuat activități de întreținere a unei culturi outdoor de cannabis”, a precizat IPJ Dâmbovița.

Bărbatul a cumpărat semințe de cannabis și a înființat o cultură, într-o zonă împădurită din extravilanul comunei Gura Ocniței, din județul Dâmbovița.

„La fața locului, într-o zonă greu accesibilă, au fost descoperite și indisponibilizate 14 plante, cu dimensiuni între 1,40 și 2,70 de metri. În urma controlului autovehiculului, au fost descoperite și ridicate o cantitate de cannabis, precum și alte mijloace de probă”, au mai spus polițiștii.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița unde, în baza probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost prezentat Tribunalului Dâmbovița, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

El este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu.

Plantaţie de canabis întinsă pe 6 hectare, descoperită în Dâmboviţa

În urmă cu trei ani, oamenii legii din Dâmbovița au indisponibilizat 250 de kilograme de plante susceptibile a fi canabis, peste 300 de sticluţe de ulei de cânepă şi aproximativ 120 de kilograme de seminţe de cânepă.

„Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmboviţa, au efectuat cercetări într-un dosar penal de trafic de droguri de risc. Poliţiştii au efectuat 8 percheziţii domiciliare în judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Prahova şi în municipiul Bucureşti, în localităţile Morteni, Afumaţi, Popeşti-Leordeni şi Ştefeşti şi au pus în executare 7 mandate de aducere”, a transmis atunci Poliţia Română.

Astfel, au fost descoperite 250 de kilograme de plante susceptibile a fi canabis, 335 de sticluţe de ulei de cânepă, 123 de kilograme de seminţe de cânepă şi o tonă de masă verde, ce a fost sigilată corespunzător.

Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii mai 2020, cei în cauză au cultivat cânepă cu conţinut de THC pe 6 hectare, în localitatea Morteni (Dâmbovița), fără a deţine o autorizaţie necesară în acest sens.

Ulterior, masa vegetală obţinută ar fi fost transportată pentru uscare într-o hală din localitatea Afumaţi.

Plantaţia ar fi fost înfiinţată în scopul procesării şi extragerii uleiului de cânepă pentru folosirea terapeutică, nefiind destinat pieţei de consum.

Doi bărbaţi, de 52 şi 44 de ani, bănuiţi de trafic de droguri de risc, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite