Avertismentul unor primari pentru românii din Italia care vor să vină acasă: „Să vă gândiţi bine la consecinţa acţiunii voastre“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Primăria Pucioasa
FOTO: Primăria Pucioasa

Primarul oraşului Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, Constantin Ana, îi îndeamnă pe românii plecaţi în Italia să fie precauţi dacă vor să se întoarcă în ţară. Edilul este îngrijorat de numărul mare de români care muncesc în Italia şi care s-ar putea întoarce acasă de Paşti.

Deşi există un decret de închidere a zonei, mulţi deja au părăsit locurile cu probleme, iar acum nu mai declară că au locuit acolo.

„Informaţii foarte recente îmi confirmă faptul că foarte mulţi locuitori ai acestor zone (printre care şi foarte mulţi cetăţeni români) părăsesc provinciile afectate şi se refugiază în alte zone, fără a declara faptul că au locuit într-o zonă afectată de Covid 19, dând dovadă de o inconştienţă rar întâlnită! O bună parte dintre cetăţenii români se întorc acasă, folosind porţi de ieşire din Italia ce nu se află în zonele supravegheate, pentru a evita măsurile ce se impun!

Imagini pentru primar pucioasa adevarul targoviste
Imagini pentru primar pucioasa adevarul targoviste

Cu tot respectul pe care îl port tuturor românilor, tuturor locuitor oraşului, vreau să vă spun un lucru:

VA ROG SĂ PREŢUIŢI SĂNĂTATEA DUMNEAVOASTRĂ DAR ŞI A CELOR DIN JUR!!!

Dacă sunteţi în situaţia descrisă de mine, vă rog ca înainte să vă întoarceţi acasă să vă gândiţi bine la consecinţa acţiunilor voastre!!! Comunitatea noastră poate să rămână sigură în condiţiile în care respectăm regulile şi ne respectăm că oameni!!! Eu am obligaţia de a securiza oraşul Pucioasa!!! Şi dumneavoastră trebuie să îmi fiţi parteneri!!! Va rog din suflet să înţelegeţi acest lucru”, a scris Constantin Ana pe Facebook.

De asemenea, Emil Negru, edilul din Valea Lungă face un apel la cetăţenii din comună care muncesc în afara ţării şi au de gând să vină acasă să anunţe acest lucru la Primărie şi să rămână izolaţi.

“Din cei 4.700 de locuitori aproximativ 400 sunt plecaţi la muncă în străinatate pentru asigurarea unui trai mai bun celor rămaşi acasă, cu prioritate copiilor şi, de aceea, gândindu-mă la copii vă rog prieteni care sunteţi în această situaţie să respectaţi măsurile stabilite de guvern şi să amânaţi întoarcerea acasă! În cazul în care sunteţi pe drum sau aţi ajuns deja acasă vă rog să vă anuntaţi sorirea la primărie şi să nu părăsiţi domiciliul timp de 14 zile! Fac apel la toţi locuitorii comunei să ne sprijine în acest sens pentru că există un singur interes, sănătatea comunităţii locale“, a declarat edilul.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite