Ambulanţa nu este taxi. Mesajul directorului SAJ Dâmboviţa către populaţie: „non urgenţele pot afecta bună desfăşurare a activităţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serviciului de Ambulanţă Damboviţa i-au fost repartizate 8 ambulanţe de tip B1/B2
Serviciului de Ambulanţă Damboviţa i-au fost repartizate 8 ambulanţe de tip B1/B2

Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa a primit recent 8 ambulanţe de tip B1/B2. Acestea se adaugă la cele 55 de autospeciale de care dispunea, până acum, Ambulanţa. Directorul Mihail Gheorghe face un apel către populaţie pentru a înţelege să nu mai apeleze la Ambulanţă pentru cazuri minore.

În acest moment, Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa dispune de 55 de autosanitare, împărţite pe următoarele categorii: 

Autosanitare tip A1/A2 – 22 bucăţi;

Autosanitare tip B1/B2 – 28 bucăţi;

Autosanitare tip C2 – 3 bucăţi;

Autosanitare tip ACD – 2 bucăţi,

De asemenea, în data de 14 decembrie, Serviciului de Ambulanţă Damboviţa i-au fost repartizate 8 ambulanţe de tip B1/B2, fiind vorba de o autosanitara marca Volskwagen 4x4, şi 7 autosanitare Renault 4x2.  Acestea vor deservi substaţia centrală (6 maşini) şi substatiile Răcari şi Găeşti.

„Odată cu punerea în funcţiune a acestor autosanitare noi, vom  putea transfera şi în alte substaţii din ambulanţele înlocuite de la staţia centrală, iar o parte din ele  vor rămâne la staţia centrală că şi maşini de rezervă. Totodată, 3 ambulanţe de tip A1/A2 vor fi transferate fără plata Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte”, spune directorul SAJ Dâmboviţa, ec. Mihail Gheorghe.

sajdb

Totodată acesta face un apel către populaţie pentru a înţelege să nu mai apeleze la Ambulanţă pentru cazuri minore.

„Mulţumim pe această cale “Moşului”, respectiv Ministerului Sănătăţii şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi considerăm că din acest moment SAJ este pregătit atât din punct de vedere profesional cât şi logistic, să deservească în mod cât mai operativ şi calitativ populaţia judeţului Dâmboviţa. 

Totuşi, dorim să facem un apel de conştientizare a populaţiei, în sensul de a înţelege că apelul la 112 se face doar în situaţii de urgenţă. Cu titlu de exemplu, metionam că numărul de solicitări în anul 2018 a fost de 65.001 - fără luna decembrie, cu 2000  mai mare faţă aceiaşi perioada a anului 2017, o mare parte a acestor cazuri nefiind considerate urgenţe. Astfel, indiferent de numărul ambulanţelor şi a personalului care le deserveşte, non urgenţele pot afecta bună desfăşurare a activităţii, atât a SAJ cât şi a SJUT, cu care avem o bună colaborare, şi pe acestea cale le mulţumim”, mai spune managerul unităţii. 

Târgovişte

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite