Agenţia Naţională Antidrog, alături de elevi şi în anul şcolar  2013-2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În anul şcolar 2013-2014, ANA va dezvolta proiectele tradiţionale „Mesajul meu Antidrog” şi „Necenzurat”
În anul şcolar 2013-2014, ANA va dezvolta proiectele tradiţionale „Mesajul meu Antidrog” şi „Necenzurat”

Specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog de la nivel teritorial, au derulat în prima zi de şcoală o serie de activităţi de prevenire a consumului de droguri pentru a marca începutul anului şcolar 2013 - 2014.

ANA a pregătit, şi în acest an, elevilor şi cadrelor didactice proiecte de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri, prin promovarea alternativelor de viaţă sănătoasă şi dezvoltarea abilităţilor de refuz al consumului acestor substanţe. Aceste proiecte se adresează elevilor pe cicluri de şcolarizare (preşcolar, primar, gimnazial şi liceal) şi conţin teme adaptate nivelului lor de înţelegere şi asimilare.

În această primă zi de cursuri, specialiştii agenţiei s-au aflat în mijlocul elevilor pentru a le transmite mesaje antidrog ce au avut ca scop informarea şi conştientizarea efectelor pe care le produce consumul de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive asupra organismului.

În anul şcolar 2013-2014, ANA va dezvolta proiectele tradiţionale „Mesajul meu Antidrog” şi „Necenzurat” şi va realiza activităţi de prevenire a consumului de droguri în cadrul programului Ministerului Educaţiei Naţionale ,, Să ştii mai multe, să fii mai bun”. 

În cadrul proiectelelor pe care Agenţia le propune pe parcursul acestui an şcolar sunt prevăzute module de formare destinate părinţilor şi cadrelor didactice, care au ca obiective dezvoltarea reţelei de specialişti, formarea de abilităţi privind consolidarea relaţiilor familiale, controlul şi soluţionarea conflictelor, exersarea comunicării în familie şi formarea de atitudini potrivite cu privire la consumul de droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.

Totodată, ANA va lansa şi prima Conferinţă naţională cu tema ,,Bune practici în prevenirea consumului de droguri în mediul şcolar”, la care vor participa reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale şi ai sociatăţii civile care desfăşoară activităţi în domeniu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite