A murit părintele Melchisedec, fostul stareţ al Mânăstirii „Înălţarea Domnului” -  Cota 1000

0
0
Părintele Melchisedec. FOTO: Arhiepiscopia Târgoviştei
Părintele Melchisedec. FOTO: Arhiepiscopia Târgoviştei

Arhiepiscopia Târgoviştei a anuţat că precuviosul protosinghel Melchisedec Dobre, fostul stareţ al Mânăstirii ”Înălţarea Domnului” -  Cota 1000  din Com. Moroeni, jud. Dâmboviţa, a murit, joi, la Spitalul din Oraviţa, după o îndelungată suferinţă, în urma unei boli grave.

Timp de 24 de ani, preacuvioşia sa a slujit ca stareţ al Mânăstirii ”Înălţarea Domnului - Cota 1000. 

Părintele s-a născut la 30 iunie 1968, în Comuna Jurilovca, jud. Tulcea,  în familia bunilor creştini, Traian şi  Elena Dobre, de la care a deprins dragostea pentru slujirea semenilor şi a lui Dumnezeu, la sfântul altar. A parcurs cursurile şcolii primare şi gimnaziale la şcoala din localitate şi ale Liceului de matematică - fizică ”Spiru Haret” din Municipiul Tulcea, în perioada 1984-1988, iar între anii 1996-2000 pe cele ale Facultăţii de Teologie a Universităţii ”Valahia” din Târgovişte.

În anul 1995 a fost tuns în monahism, pe seama Mănăstirii ”Stelea” din Târgovişte, fiind apoi vieţuitor, pentru scurtă vreme la Mănăstirea ”Peştera Ialomiţei”. 

„În anul 1997, îi este încredinţată ascultarea de stareţ al Mănăstirii ”Înălţarea Domnului - cota 1000”, aflată la vremea aceea în construcţie, unde a desfăşurat o rodnică activitate edilitară, unde, cu ajutorul familiei sale şi cu binecuvântarea şi susţinerea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon începând cu anul 2000, a depus eforturi considerabile pentru zidirea bisericii şi a corpului de chilii. Preocupat de viaţa duhovnicească, dar şi de propria instruire, a urmat cursurile de doctorat, în anul 2010, obţinând titlul de doctor în istorie în cadrul Universităţii din Craiova. A slujit cu râvnă în ogorul Sfintei Biserici, dedicându-şi în totalitate viaţa slujirii monahale şi propăşirii credinţei străbune, pe culmile binecuvântate ale Bucegilor. Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să aşeze sufletul său împreună cu drepţii şi fericiţii rugători ai Bisericii Lui Hristos Cel Înviat din morţi, întru lumina, pacea şi bucuria Împărăţiei Preasfintei Treimi! Veşnica lui pomenire”, a transmis Arhiepiscopia.

Părintele Melchisedec FOTO Arhiepiscopia Târgoviştei
Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite