VIDEO FOTO Inundaţii în oraşul Liteni. Zeci de gospodării au fost afectate de o rupere de nori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe gospodării din judeţul Suceava au fost inundate în urma unei furtuni puternice. FOTO: Dinu ZARĂ
Mai multe gospodării din judeţul Suceava au fost inundate în urma unei furtuni puternice. FOTO: Dinu ZARĂ

O furtună scurtă, dar violentă, a inundat zeci de gospodării din oraşul sucevean Liteni, miercuri după-amiază. Ploaia a durat aproximativ 50 de minute, însă au căzut cantităţi însemnate de apă. Peste 50 de gospodării au fost afectate.

Peste 50 de gospodării, terenuri agricole şi drumul judeţean 208A din Liteni au fost inundate în urma unei ploi torenţiale, miercuri după-amiază.

Potopul s-a abătut parcă dintr-o dată asupra oraşului Liteni. Localnicii povestesc că ruperea de nori a durat jumătate de oră. Cantităţile de apă căzute au fost impresionante: cel puţin 120 de litri pe metrul pătrat.

Pompierii militari de la ISU Suceava au intervenit cu trei motopompe pentru a evacua apa.

După ce potopul s-a mai liniştit, pagubele au fost inventariate de o comisie formată din pompieri, reprezentanţi ai Primăriei oraşului Liteni şi Prefecturii judeţului Suceava.

Au fost afectate peste 50 de gospodării au fost inundate, iar apa a intrat în 14 case în care locuiesc 45 de persoane.

"Dezastrul s-a produs din două motive: cantitatea mare de ploaie într-un timp scurt şi versanţii de pe care lipseşte vegetaţia şi terenurile agricole proaspăt lucrate de pe care a fost antrenată o cantitate mare de mâl. S-a întâmplat la fel ca în 2008, atunci când ne-am confruntat exact cu acelaşi fenomen în acelaşi loc", a explicat Gheorghe Purnichi, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Liteni.

Oamenii sunt disperaţi pentru că inundaţiile le-ai provocat pagube foarte mari. Terenurile agricole au devenit inutilizabile iar zeci de păsări au murit înecate. Din cauza apei care a intrat în locuinţe au fost distruse aparate electrocasnice şi piese de mobilier.

În judeţul Suceava a fost emisă, pentru miercuri după-amiază, o avertizare meteo cod galben de ploi sub formă de aversă până la 25 de litri pe metru pătrat, asociate cu grindină şi vânt.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite