Urgie în Suceava. Zeci de drumuri sunt închise, oamenii sunt scoși cu șenilatele dintre nămeți FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninge de 24 de ore în județul Suceava și viscolește puternic, așa că drumarii nu pot face față situației. Ieșirile din municipiul Suceava au fost blocate.

Oameni printre troiene,  pe DN 17, la Șcheia FOTO: Alina Iosif
Oameni printre troiene, pe DN 17, la Șcheia FOTO: Alina Iosif

Zeci de drumuri au fost închise joi, 6 aprilie 2023, în județul Suceava, înregistrându-se situații disperate în trafic din cauza nămeților de pe carosabil și de un metru și jumătate.

Toate ieșirile din municipiul Suceava sunt blocate și sunt filtre de poliție care opresc șoferii pentru că riscă să rămână înzăpeziți.

Patru drumuri naționale au fost închise de autorități după blocaje importante în trafic:  DN 2 (Fălticeni – Siret), cu mențiunea că se permite circulația autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare sau egală cu 3,5 tone, pe axa Suceava – Rădăuți; DN 17 (Suceava – Păltinoasa); DN 17 A (Rădăuți – Ratoș) și DN 29 (Suceava – limită de județ cu Botoșani). 

Civili, drumari, pompieri - blocați toți în nămeți

Au fost oameni blocați în nămeți și 24 de ore, fără mâncare și apă, și scoși cu șenilata de către pompierii de la ISU Suceava.

Pe DJ 209 C, la doar câțiva kilometri de kilometri municipiul Suceava, au rămas înzăpezite și sărărițele, drumarii cerând ajutor la 112.

Până și pompierii au rămas blocați în nămeți pe DN 17, la Șcheia, și nu au putut înainta pentru a ajunge la locul unui incendiu - în localitatea Stroiești.

Cel mai important drum din județul Suceava, cel care face legătura între Moldova și Ardeal, DN17 este închis în zona Șcheia, la Zidul morții, unde sunt troiene pe șosea.

Oameni care au dosit să ajungă în oraș de la Moara sau Șcheia, dar și șoferi de TIR blocați în nămeți, au mers pe jos, prin troiene, kilometri întregi, pentru a-și putea cumpăra apă și alimente. 

În zona Trei movile, pe DN 17, trei persoane au fost scoase dintre nămeți cu șenilata, iar pompierii au intervenit și pentru preluarea unor persoane care aveau nevoie să ajungă la spital pentru dializă.

Cu ajutorul autoșenilatei, salvatorii au parcurs un drum înzăpezit până la domiciliul unui bărbat, în vârstă de 65 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral.

Pacientul a fost preluat de acasă și a fost transportat cu vehiculul 8×8 până în localitatea Grămești, de unde a fost preluat de o ambulanță SAJ.

Mai multe mașini au ajuns în șanț, iar șoferii au plecat pe jos spre destinație, abandonând vehiculele.

În zona Ratoș, spre Vama Siret, TIR-urile au rămas blocate, fiind suluri de zăpadă pe drumul spre vamă.

Autoritățile fac un apel către șoferi să nu pornească la drum, chiar dacă au mașinile echipate de iarnă.

Au fost și accidente în trafic, pe fondul zăpezii de pe carosabil. Patru persoane au fost rănite la Doroteia după ce șoferul unei mașini a pierdut controlul volanului și a ajuns în șanț.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite