Universitatea condusă de fostul ministru al Educaţiei, Valentin Popa, a primit mai multe locuri bugetate decât anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Popa, rectorul USV. FOTO: Mediafax
Valentin Popa, rectorul USV. FOTO: Mediafax

Universitatea suceveană a primit mai multe locuri bugetate pentru admiterea la programele de licenţă şi masterat faţă de anul trecut. În 2018, ministru al Educaţiei era actualul rector al Universităţii „Ştefan cel Mare”, Valentin Popa.

Ministerul Educaţiei a făcut prima repartizare a locurilor bugetate pentru anul universitar 2019-2020, iar Universitatatea „Ştefan cel Mare” a primit deja mai multe locuri decât a avut în urma repartizărilor pentru ambele sesiuni, cea de vară şi cea de toamnă, aferente anului universitar 2018 – 2019. Când s-au repartizat locurile bugetate anul trecut, Ministerul Educaţiei era actualul rector al USV, Valentin Popa. 

Aşadar, la studiile de licenţă sunt 1.180 de locuri faţă de 1.170, iar la programele de masterat 650 faţă de 640. Pentru studenţii din Republica Moldova instituţia academică din Suceava a primit 300 de locuri bugetate la studiile de licenţă şi alte 150 de locuri la masterat.

Aceste cifre ar putea să crească pentru că Ministerul Educaţiei va repartiza în toamnă locurile bugetate care nu se ocupă după admiterea din vară.

Rectorul Valentin Popa susţine că este mulţimit de locurile primite. „Suntem mulţimiţi de numărul locurilor bugetate atribuite universităţii. Suntem îngrijoraţi pentru că nu putem să asigurăm, deocamdată, locuri de cazare pentru toţi viitorii studenţi moldoveni care vor opta pentru universitatea noastră. Dar, facem demersuri pentru a suplimenta oferta de cazare, fie la cămine, fie în alte structuri de cazare private”. El a mai spus că-n ultimii şapte ani numărul locurilor bugetate alocate USV a crescut constant.

Universitatea suceveană are 1.150 de locuri de cazare în căminele din campus şi încă 108 locuri la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite