Traficul spre Vama Siret, paralizat de fermierii din Suceava și Botoșani. Coloana de camioane se întinde pe 20 de kilometri

0
Publicat:

Aproximativ 100 de fermieri continuă miercuri, 17 ianuarie 2024, protestul în apropierea Vămii Siret, cu peste 50 de tractoare, şase TIR-uri şi 15 mașini. Coloana de camioane blocate pe DN 2, la ieşirea din România spre Ucraina, a ajuns la aproximativ 20 de kilometri.

Coloana de camioane se întinde pe 20 de kilometri pe DN 2 FOTO arhivă Adevărul
Coloana de camioane se întinde pe 20 de kilometri pe DN 2 FOTO arhivă Adevărul

Traficul rutier era restricționat miercuri dimineață, 17 ianuarie 2024, pe DN 2, la Afumaţi, judeţul Ilfov și pe DN 2, în Vama Siret, ca urmare a protestului transportatorilor şi fermierilor, a anunțat Infotrafic. 

În continuare sunt maşini şi utilaje parcate pe DN 2, în judeţul Ilfov, la Afumaţi, dar şi la Vama Siret.

În timpul nopții, camioanele și tractoarele au blocat vama Albița, din județul Vaslui, și intrările în portul Constanța. Un număr de 50 de șoferi au rămas fără permise și au fost amendați cu câte 1.500 de lei, după ce au mers pe contrasens pe Autostrada 4, între Ovidiu și Agigea. 

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, Ovidiu Mugurel Laicu, a precizat că este vorba despre camioanele care urmau să iasă din România, spre Ucraina, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Camioanele sunt blocate de protestul fermierilor care, începând de luni, au ocupat trei din cele patru benzi de circulaţie de pe tronsonul dintre oraşul Siret şi Punctul de Trecere a Frontierei. „Coloana de maşini ajuns până la Grăniceşti", a adăugat Ovidiu Mugurel Laicu. 

Pentru a debloca traficul, autorităţile din Suceava au decis să permită camioanelor blocate să înainteze spre frontieră, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava (IJJ).

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, Roxana Iuliana Botezatu, de la ora 9.30, camioanele se pot deplasa în coloane de câte zece de la Siret până în Punctul de Trecere a Frontierei.

Jandarmeria precizează că miercuri dimineaţă, la protestul agricultorilor mai participau 52 de tractoare, şase camioane, 15 autoturisme şi aproximativ 100 de persoane.

Protestul fermierilor români a generat o reacție similară din partea a peste 150 de şoferi din Ucraina. Conducătorii auto ucraineni au protestat marţi, 16 ianuarie 2024, în centrul oraşului Siret, fiind nemulţumiţi de faptul că din cauza manifestaţiei transportatorilor şi agriculturilor le este blocat accesul în vamă.  

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite