Tinerii basarabeni care au votat la secţia din Suceava: „Vrem un preşedinte care să tragă la norodul nostru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 600 de moldoveni sunt aşteptaţi să-şi aleagă preşedintele, la Suceava. FOTO Dănuţ Zuzeac
Peste 600 de moldoveni sunt aşteptaţi să-şi aleagă preşedintele, la Suceava. FOTO Dănuţ Zuzeac

Moldovenii care s-au prezentat duminica, până în jurul prânzului, la urnele amenajate în incinta Universităţii ”Ştefan cel Mare” din Suceava, au precizat că îşi doresc un preşedinte care să deschidă cât mai larg drumurile către Europa, să apere interesele ţării şi a locuitorilor acesteia.

La Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a fost amenajată o secţie de votare pentru cetăţenii moldoveni, cu ocazia alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Aceasta este amplasată la parterul corpului A, de pe strada Universităţii, cei ce doresc să-şi aleagă preşedintele având posibilitatea de a vota în intervalul 07.00 – 21.00.

Studenţii, elevii, precum şi ceilalţi cetăţeni moldoveni, dornici să-şi aleagă noul preşedinte, vor putea vota cu ajutorul paşaportului, chiar dacă acesta este sau nu valabil. La urne sunt aşteptate nu mai puţin de 600 de persoane.

La secţia de votare amenajată în interiorul campusului universitar din Suceava, cetăţenii moldoveni nu s-au înghesuit la vot. Până pe la ora 11.30, şi-au făcut apariţia timid câteva de persoane. Acestea s-au arătat optimiste cu privire la viitorul ţării lor, spunând că Republica Moldova are nevoie de un preşedinte puternic, a cărui prioritate să fie binele cetăţenilor. Moldovenii doresc ca viitorul preşedinte al ţării să deschidă cât mai larg drumurile către Europa, să apere interesele ţării şi a locuitorilor acesteia.

„Am votat pentru binele nostru, pentru binele cetăţenilor şi a urmaşilor noştri. Vrem un preşedinte care să tragă la norodul nostru, să ne apere interesele şi să reuşească să ne facă un viitor mai bun”, a declarat un tânăr prezent la vot.

Alegeri Moldova Suceava. FOTO Danut Zuzeac

O moldoveancă, studentă a Universităţii „Ştefan cel Mare”, a precizat că: „Republica Moldova are nevoie de un conducător puternic, care să pună pe primul loc interesele cetăţenilor. Sperăm că după aceste alegeri prezidenţiale, lucrurile să se aşeze în ţara noastră şi să avem un viitor mai bun”.

Alegeri Moldova Suceava. FOTO Danut Zuzeac

Este pentru prima dată din 2000 încoace când preşedintele Republicii Moldova va fi ales direct de cetăţeni şi nu în parlament prin votul deputaţilor, aşa cum s-a întâmplat în ultimii 16 ani. Alegerile se vor desfăşura în două tururi, în cazul în care nici unul dintre candidaţi nu va obţine peste 50% din sufragii.

Alegeri Moldova Suceava. FOTO Danut Zuzeac

În cursa pentru de preşedinte au intrat nouă candidaţi: Igor Dodon (PSRM), Maia Sandu (candidat comun PLDM, PAS, PPDA), Iurie Leancă (PPEM), Mihai Ghimpu (PLM), Dumitru Ciubaşenco (Partidul Nostru), Ana Guţu (Partidul Unionist „Dreapta“), activista Maia Laguta şi independenţii Valeriu Ghileţchi şi Silvia Radu. Cotaţi cu cele mai mari şanse pentru a ajunge în turul doi sunt socialistul prorus Igor Dodon şi candidata dreptei proeuropene Maia Sandu.

Alte ştiri pe această temă:

Alegeri Republica Moldova. Maia Sandu: Am votat pentru oameni oneşti şi corecţi

Igor Dodon: Astăzi ar putea fi primul şi ultimul tur al alegerilor!

Alegeri Republica Moldova. Moldovenii îşi aleg preşedintele. Peste 730.000 (25,55%) de alegători şi-au exprimat deja opţiunea electorală LIVE BLOG

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite