Suceava: Ţigări, materiale de construcţie şi lemn de peste 2 milioane lei au fost confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 400.000 de pachete de ţigări au fost confiscate de poliţiştii de frontieră, în primele 6 luni ale acestui an, de la 67 de contrabandişti.

În primele 6 luni ale acestui an poliţiştii de frontieră au dat 261 de contravenţii în valoare de 195.2600 lei, în timp ce ţigările, materialele de construcţie şi lemnul confiscat au fost de aproximativ 2.326.732 lei.

“În urma acţiunilor întreprinse au fost confiscate 396.421 pachete de ţigări iar pe linie de contrabandă s-au înregistrat 34 de cazuri în care au fost implicate 67 de persoane, constatându-se 43 de fapte penale”, a declarat Gheorghe Ieremie, comisarul şef din cadrul IJPF Suceava.

Din totalul ţigărilor confiscate  149.904 pachete în valoare de 702.253 lei sunt ţigări de contrabandă. Poliţiştii au descoperit ţigări ascunse în locaşuri special amenajate din autoturisme, sub banchete, sub preşuri, în rezervor, la motor, în portiere, în pneuri, la microbuze în pereţii dublii ai caroseriei special confecţionaţi, sub vagoane, în cutii de alimente,  în canistre, în haine sau înfăşurate pe corpul persoanei.

“Doresc să menţionez faptul că  pentru încălcarea  prevederilor regimului vamal de către diverşi cetăţeni ucraineni, IJPF Suceava a făcut 66  de propuneri de anulare a vizei  către Ministerul Afacerilor de Externe, din care 29 au fost anulate, în timp ce 43 de  persoane au trecut ilegal frontiera de stat şi s-au constatat 4 cazuri de migraţie ilegală în care au fost implicate 7 persoane”, a mai spus comisarul şef.

S-au  înregistrat 120 lucrări penale, sub aspectul comiterii a 186 fapte penale ( contrabandă - 43, trafic de migranţi -  3, constituire grup organizat - 6, treceri ilegale – 27, infracţiuni de fals – 11, alte genuri de infracţiuni - 95), săvârşite de 177 persoane.

În primele  6 luni ale  anului s-au  înregistrat  59 de cazuri în care diferiţi cetăţeni au fost depistaţi în Punctele de Trecere cu documente false şi falsificate.

În total, prin punctele de frontieră din cadrul IJPF Suceava au trecut 851.344 persoane  care  au circulat cu 338.332 mijloace de transport şi  nu s-a permis din diverse motive intrarea în ţară  a 320 persoane şi ieşirea  a 123 persoane.

“Activitatea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava s-a desfăşurat în interesul persoanei, a comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv în executarea legii având ca bază legală prevederile în vigoare”, a explicat Gheorghe Ieremie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite