Suceava: „Serbările Zăpezii“ vin cu muzică uşoară şi populară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

5.000 de persoane sunt aşteptate în acest weekend la Vatra Dornei.Pensiunile din zonă au mai scăzut preţurile la cazare pentru a avea turişti.

O nouă ediţie a „Serbărilor Zăpezii“ va avea loc începând de mâine, până pe 13 februarie.

Înainte de a participa la spectacolele organizate de Consiliul Judeţean Suceava şi Primăria Vatra Dornei, turiştii se pot opri pe pârtiile din zonă, unde în momentul de faţă se poate schia în condiţii optime.

Una dintre cele mai cunoscute pârtii din zonă este „Parc“, care are o lungime de 1.600 de metri. Pârtia „Dealul Negru“ are o lungime de trei kilometri. Ambele au gradul de dificultate mediu.

Spectacole de muzică uşoară şi populară

„Pe pârtiile din Vatra Dornei, se schiază în momentul de faţă destul de bine. Poate vremea va ţine cu noi şi va ninge, ca să fie mai multă zăpadă“, a declarat Petru Ariciuc, şef Serviciu turism şi salvamont, din cadrul Primăriei Vatra Dornei. 

O plimbare dus-întors cu telescaunul costă 15 lei, iar pentru teleschi trebuie să plătiţi 5 lei. Închirierea unei perechi de schiuri costă între  8 şi 10 lei. Seara, buna dispoziţie este asigurată de spectacolele susţinute de solişti şi formaţii de muzică uşoară, populară şi rock.

Mâine, începând cu ora 20.00  atmosfera va fi  întreţinută de formaţiile Hi-Q, Fără Zahăr, Nord-Est şi Zob. Duminică, turiştii vor fi întâmpinaţi cu muzică populară. Pe scenă vor urca rând pe rând Ansamblul Folcloric al Clubului Copiilor şi Elevilor Vatra Dornei „Plaiurile Dornelor“, ansamblurile folclorice profesioniste „Balada Bistriţei“ şi „Rapsozii Botoşanilor“, dar şi Fanfara municipiului. Spectacolul va fi încheiat de Margareta Clipa.

Reduceri de preţuri la pensiuni

Reprezentanţii Primăriei Vatra Dornei spun că în perioada „Serbărilor Zăpezii“ sunt aşteptaţi aproximativ 5.000 de turişti. Proprietarii cabanelor şi pensiunilor din Vatra Dornei au lăsat din preţ pentru a atrage clienţi. Astfel, o noapte de cazare poate costa între 50 şi 100 de lei pe zi de persoană, în funcţie de spaţiu.

„Sper să ajung şi eu weekend-ul acesta la Vatra Dornei. Am fost şi anul trecut şi a fost super. Acum să văd dacă reuşesc să-mi conving şi colegii de cameră să vină, pentru că noi suntem în sesiune“, ne-a spus Bogdan Andreşan, student.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite