Suceava: Preşedinte de uniune judecat pentru fals şi înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Preşedinte de uniune judecat pentru fals şi înşelăciune
Suceava: Preşedinte de uniune judecat pentru fals şi înşelăciune

Patru oameni de afaceri suceveni au emis cecuri fără acoperire Dumitru Morhan, preşedintele Uniunii Democrate a Ucrainenilor din România (UDUR), va fi judecat pentru săvârşirea a două

Patru oameni de afaceri suceveni au emis cecuri fără acoperire

Dumitru Morhan, preşedintele Uniunii Democrate a Ucrainenilor din România (UDUR), va fi judecat pentru săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi a două infracţiuni de tentativă la înşelăciune. „Cercetările au fost efectuate de către structurile de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava, ca urmare a plângerilor penale formulate de partea civilă, Uniunea Ucrainenilor din România, şi de către partea vătămată, Tcaciuc Virginia“, a spus prim-procurorul Elisabeta Cocîrlă.

A făcut înscrisuri în fals

Oamenii legii l-au acuzat pe Dumitru Morhan că, pe 8 ianuarie 2004, a întocmit în fals un contract de împrumut cu dobândă, în care a scris că i-a împrumutat lui Ştefan Tcaciuc suma de 80.000 dolari, după care a încercat să „recupereze“ aceşti bani în instanţă.

Anchetatorii spun că Morhan a folosit contractul de împrumut falsificat să obţină şi de la moştenitorii defunctului Ştefan Tcaciuc, suma de 97.643 dolari. În acest scop, bărbatul a deschis două procese civile, pe 8 ianuarie 2004 şi 8 octombrie 2005. După respingerea de către instanţa de judecată a somaţiilor de plată, formulate pe baza primului contract de împrumut falsificat, Morhan a plastografiat un al doilea contract de împrumut, tot pe un formular tipizat, pe care l-a datat 8 martie 2003.

Aici, spun procurorii, bărbatul menţiona în fals că a împrumutat Uniunea Ucrainenilor din România, reprezentată de acelaşi Ştefan Tcaciuc, cu suma de 200.000 de lei. Pentru a da credibilitate înscrisului, Morhan a menţionat pe act că este „Bun şi aprobat“.  Cu acest act s-a dus din nou în instanţă, pe data de 10 octombrie 2006. 

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite