Protestul profesorilor continuă în județul Suceava. Ei refuză să se întoarcă la ore și spun că au fost trădați de lideri FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este derută în școlile din Suceava, după anunțul liderilor de la nivel central că se suspendă greva. O parte dintre profesori spun însă că vor ieși în stradă toată săptămâna și că nu se vor întoarce la catedră. Liderul sindical județean îi susține pe greviști.

Protestul dascălilor din Suceava FOTO: Alina Iosif
Protestul dascălilor din Suceava FOTO: Alina Iosif

Peste 2.000 de cadre didactice din județul Suceava, dar și personal TESA, au protestat luni în centrul municipiului Suceava după care au pornit în marș prin oraș și s-au oprit la sediile PNL și PSD strigând „rușine".

Protestatarii au devenit foarte vocali și și-au manifestat revolta și mai mult în momentul în care liderii de sindicat de la nivel județean au anunțat că de la centru li s-a comunicat că protestele vor fi suspendate.

Dascălii i-au înconjurat pe liderii sindicali de la nivel județean și le-au spus că nu vor să oprească protestele și că nu vor intra la ore, nici nu vor participa la examenele național.

„Ne-ați trădat", „ne-ați dezamăgit", „ne-ați mințit" au strigat protestatarii, declarând că liderii de sindicat de la nivel național cu au discutat cu dascălii din teritoriu înainte de a anunța suspendarea grevei și un acord cu Ministerul Educației.

Liderul Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava, prof. Giani Leonte, a explicat că el a votat pentru contonuarea grevei, dar a fost în minoritate la nivel național, așta în timp ce protestatarii spuneau că nu este normal ca greva să fie suspendată înainte ca ordonanața de urgență care prevede creșterile salariale să fie publicate în Monitorul Oficial.

Giani Leonte a reușit să calmeze spiritele încinse și a explicat că în județul Suceava numărul angajaților din Educație care doresc continuarea grevei este unul foarte ridicat, așa încât vor continua protestele pe tot parcursul săptămânii iar profesorii nu vor intra la clase.

În timp ce unii dascăli spuneau că această grevă a fost suspendată și că ar trebui ca marți să revină la catedră, alții au anunțat că miercuri și toată săptămâna vor continua protestele și vor ieși în stradă.

Dascălii se declară în continuare nemulțumiți deoarece creșterea salariului de la 1 ianuarie 2024, cerută de profesori, nu este în proiectul de ordonanță de urgență publicat de Guvern, ci în nota de fundamentare.

Luni după amiază, sindicaliștii au anunțat pe rețelele de socializare că protestele de stradă vor continua la Suceava și marți, cu începere de la ora 11.00.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite