Primul lot de salvatori ucraineni se antrenează alături de colegii români în noul poligon de la Siret

0
Publicat:

O primă serie de salvatori din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă (ISU) din Botoşani şi Suceava şi din Ucraina a început, luni, un stagiu de perfecţionare în comun pentru stingerea incendiilor de fond forestier - nivel II, potrivit Agerpres.

Salvatorii se antrenează în noul poligon de la Siret.FOTO ISU Suceva
Salvatorii se antrenează în noul poligon de la Siret.FOTO ISU Suceva

Stagiul este organizat în cadrul proiectului BRIDGE - „Îmbunătăţirea nivelului de siguranţă şi securitate a populaţiei în zona transfrontalieră prin intensificarea acţiunilor comune de instruire şi cooperare în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă", potrivit reprezentanţilor ISU Suceava.

 Salvatorii se vor antrena în noul poligon de la Siret în perioada 8 - 12 mai.

Pe parcursul celor cinci zile, zece salvatori din cadrul ISU Botoşani şi ISU Suceava se vor pregăti alături de zece pompieri din cadrul structurilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă ucrainene şi vor testa procedurile specifice de intervenţie, prin intermediul exerciţiilor cu tematică stingerea incendiilor de pădure.

Finanţat de Uniunea Europeană

„Poligonul de antrenament pentru pregătirea de specialitate a salvatorilor din România și Ucraina a fost finanțat de Uniunea Europeană, prin Intermediul Instrumentului European de Vecinătate, Programul Operațional Comun România - Ucraina 2014-2020, în cadrul proiectului BRIDGE”, precizează ISU Suceva.

Este asigurată, astfel, pregătirea la cele mai înalte standarde a personalului care execută misiuni de cercetare şi evaluare CBRN, stingere, acordare de prim ajutor calificat şi descarcerare, căutare şi salvare din medii ostile vieţii, precum şi altor structuri operative, pentru creşterea capacităţii motrice, armonizarea lucrului în echipă şi, totodată, creşterea eficienţei intervenţiei în situaţii de urgenţă.

Poligonul de pregătire are în dotare următoarele utilaje şi echipamente: casa de foc, containerul de foc, galerie de antrenament (labirint), macheta "autoturism", macheta "cisternă", machetă flashover şi backdraft, macheta ventilare, manechin ignifug (copil+adult), machetele poligon binom de stingere.

Același poligon urmează să fie dotat cu un detector gaz (analizor de gaze arse), utilizat pentru măsurarea gazelor: oxigen, monoxid de carbon, monoxid de azot, dioxidul de azot sau dioxid de sulf.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite