Preot contestat de Arhiepiscopia Sucevei: „Femeie cu capul descoperit şi tunsă, în Sfântul Altar. Blasfemie!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Un preot contestat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor are peste 8.000 de urmăritori pe Facebook. Instituţia bisericească îi avertizează pe enoriaşi că intervenţiile aşa-zisului preot pe reţelele de socializare conţin învăţături greşite.

Conducerea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a publicat pe pagina de internet a instituţiei bisericeşti un comunicat de presă în care arată că Petru Geonea, cunoscut sub numele Petru Ieromonahul, nu are binecuvântare să slujească în judeţul Suceava. 

„Intervenţiile sale pe canalele de socializare conţin învăţături greşite, folosind mereu limbaj denigrator în susţinerea expunerii sale. Vă rugăm să nu vă lăsaţi înşelaţi de astfel de persoane pentru a nu rămâne păgubiţi financiar şi sufleteşte”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Preotul nerecunoscut de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor are peste 8.000 de urmăritori pe Facebook. În unele dintre postările sale a criticat că la sărbătoarea de la Putna, organizată pe 15 august, au participat şi femei tunse şi machiate, având capul descoperit. 

Una dintre ele a urcat pe scena care ar fi fost altar. Persoana vizată de critici este Irina Vasilciuc, administratorul public al Consiliului Judeţean Suceava, care a primit o diplomă la Putna, dar după ceremonia religioasă. 

preot contestat de arhiepiscopia sucevei si radautilor

Una dintre postările preotului contestat FOTO: Oana Şlemco

„În poza a doua, femeie cu capul descoperit şi tunsă în Sfântul Altar (Blasfemie)(...) Biserica este lovită din afară, cât şi din interiorul ei!!”, a transmis aşa-zisul preotul.

O femeia care a văzut postarea i-a arătat autorului că scena nu mai era altar când au fost împărţite diplomele oficialilor care au participat la evenimentul istoric. 

Vă mai recomandăm şi:

Autostrada Sibiu – Piteşti: Chinezii revin în cursa pentru lotul 4, printr-o decizie a magistraţilor, deşi lucrările au fost atribuite deja austriecilor de la Porr

Au început lucrările la tronsonul cinci al autostrăzii Sibiu-Piteşti. Imagini spectaculoase

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite