Pedeapsa primită de „omul de la apă”, recidivistul care a agresat sexual o copilă de 13 ani în casa familiei ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă Adevărul
FOTO: Arhivă Adevărul

Un bărbat suspectat că a abuzat sexual cel puţin două persoane, dintre care una minoră, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare de magistraţii Judecătoriei Suceava.

Magistraţii Judecătoriei Suceava l-au condamnat pe inculpatul Zeno – Irinel Havîrneanu la 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea, în stare de recidivă postexecutorie şi postcondamnatorie, a infracţiunilor de „agresiune sexuală”, „corupere sexuală a minorilor” şi „violoare de domiciliu”. 

Decizia magistraţilor suceveni nu este însă definitivă şi poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Zeno-Irinel Havîrneanu a intrat în atenţia opiniei publice din România în vara acestui an, după ce a convins o adolescentă de 13 ani să-l conducă în locuinţa acesteia sub pretextul că părinţii fetei l-au trimis să verifice instalaţia de apă din locuinţă.

Ajuns în apartamentul situat pe strada Mărăşeşti, din municipiul Suceava, bărbatul s-a masturbat în faţa fetei, după care a plecat. A fost identificat în baza lichidului seminal.

„În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava - Biroul Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, autorul faptei a fost identificat şi prins, pe numele acestuia fiind luată, la data de 30.07.2020, măsura preventivă a reţinerii. În data de 31 iulie 2020, acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă, propunere însuşită, pe numele inculpatului fiind emis mandatul de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile. Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptelor”, au transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii şi-au dat seama încă din vară că au de-a face cu un posibil violator în serie.

Pentru că a agresat sexual minora din Suceava, bărbatul a primit pedeapsa de 10 ani. Botoşăneanul mai avea de executat o pedeapsă de 10 ani de închisoare dictată de o instanţă din Cagliari – Italia. Românul a fost condamnat pentru viol şi „leziuni corporale”. 

Deşi sentinţa este valabilă din 2014, abia în vara anului 2020 procurorii au cerut Curţii de Apel Suceava recunoaşterea şi executarea pedepsei într-un penitenciar din România.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Iohannis e de acord cu o nouă nominalizare a lui Orban: „Că este Orban, îl accept, că este Cîţu, îl accept”. Atac la Dan Barna

Culise. Cum şi-a pus Ludovic Orban o parte a partidului în cap. Liderul PNL, confruntat direct de mai mulţi colegi din conducere pe tema retragerii lui Cîţu

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite