Pacientă muribundă, jefuită la Spitalul Suceava. Femeii i-a fost smuls lanțul de aur de la gât

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele femeii care a murit la Urgențe au depus plângere la Poliție, dar și la conducerea unității sanitare. Acestea spun că este inuman să se fure obiecte de valoare de la pacienți muribunzi sau decedați.

UPU Spitalul Județean Suceava, FOTO: Alina Iosif
UPU Spitalul Județean Suceava, FOTO: Alina Iosif

Un caz grav s-a petrecut la Spitalul Județean Suceava, unde persoane încă necunoscute au smuls de la gâtul unei paciente un lanț de aur în greutate de 20 de grame. Lanțul respectiv ar fi avut valoare sentimentală, fiind o moștenire de familie, iar rudele au depus plângeri.

Conducerea spitalului, dar și IPJ Suceava fac acum cercetări pentru a stabili în ce condiții a dispărut bijuteria.

Femeia a ajuns la spital pe timp de noapte. Era bolnavă de cancer în stadiul patru, avusese o criză și se simțea foarte rău.

La prezentarea în UPU, acesteia i s-a făcut și o radiografie pe care se poate observa lanțul de la gât. Ulterior, femeia a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, medicii declarând decesul.

Cei din familie au avut însă un șoc în momentul în care li s-au predat lucrurile personale ale femeii. Lipsea lanțul de aur, iar oamenii au observat că decedata avea urme la gât, ca și cum cineva ar fi smuls bijuteria de la gât.

Mai întâi a fost anunțată de furt conducerea Spitalului Județean Suceava, apoi Poliția.

Managerul spitalului, Alexandru Calancea, a declarat că este un fapt foarte grav, deoarece la Urgențele unității medicale vin lunar sute de pacienți în stare foarte gravă, care practic nu se pot apăra și nu este normal ca cineva să profite de asta și să îi tâlhărească.

În camera de resuscitare, unde pacienta a stat la UPU, nu exisă camere de supraveghere, fiind un spațiu destinat pacienților în stare gravă, de aceea va fi foarte greu de stabilit ce s-a întâmplat.

Imaginile de pe celelalte camere video din UPU vor fi însă vizionate atât de cei din conducerea unității medicale, dar și de către polițiști.

Nu se știe la acest moment dacă pacienta a fost deposedată de bijuterie pe când se afla pe targă în UPU sau dacă după declararea decesului s-a produs furtul.

Cert este că în camera de resuscitare putea intra oricine, chiar și persoane din exterior.

Alexandru Calancea, directorul Spitalului Județean Suceava FOTO A.I.
Alexandru Calancea, directorul Spitalului Județean Suceava FOTO A.I.
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite