O avarie la magistrala termică a lăsat fără încălzire un oraş întreg. 11.000 de locuinţe nu au căldură şi apă caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Thermonet a închis astăzi căldura şi apa caldă în aproape tot oraşul Suceava, de dimineaţă de la 06.00, până diseară la ora 20.00. Cel puţin 11.000 de locuinţe racordate la sistemul public de termoficare au fost lăsate de Thermonet  fără apă caldă şi căldură după ce au descoperit o avarie la magistrala II, care alimentează cartierele Centru, Zamca, George Enescu, Obcini şi Areni.

Astăzi, aproape toate locuinţele din municipiul Suceava racordate la sistemul public de agent termic vor sta la rece. Motivul – o avarie pe magistrala II de termoficare. În total, peste 11.000 de locuinţe racordate la sistemul centralizat de termoficare, prin intermediul a 39 de puncte termice, sunt afectate de oprirea temporară a căldurii şi apei calde. Practic, doar cartierele Burdujeni şi Iţcani mai primesc căldură şi apă caldă astăzi, restul oraşului fiind ţinut în frig.

Tehnic vorbind, pentru remedierea avariei, Thermonet a decis să oprească azi furnizarea de agent termic  în oraş, pentru a goli conducta magistrală II, în zona Calea Unirii, acolo unde au fost depistate pierderi semnificative. Acum mai bine de un an, cam în aceeaşi zonă, a fost o avarie asemănătoare, cei de la Thermonet reuşind să sudeze crăpătura din conductă, cârpeala fiind bună doar pentru puţină vreme.

Conform celor de la Thermonet, furnizarea căldurii în municipiul Suceava va fi oprită începând cu ora 06.00 a zilei de astăzi, joi, 12 ianuarie şi ar putea fi reluată în aceeaşi zi, pe la ora 20.00. Dacă mai contează cumva, meseriaşii de la Thermonet au transmis că „este imperios necesară această oprire pentru remedierea avariei. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar vă asigurăm că intervenţia este de maximă urgenţă, iar salariaţii societăţii noastre vor depune tot efortul necesar pentru remedierea problemei”.

Alte ştiri pe această temă:

Avarie la reţeaua de termoficare din Galaţi. Trei cartiere au rămas fără apă caldă şi fără căldură

Municipiul Suceava două milioane de euro din cauza licitaţiilor: reţeaua de termoficare a oraşului nu va fi modernizată deşi bani există

Amintiri din Epoca de Aur la Severin, unde nu există termoficare. Peste 2000 de utilizatori casnici au rămas fără energie electrică

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite