Mobilizare exemplară a comunităţii de români din Londra. Tatăl a opt copii mort de COVID-19 va fi înmormântat în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Biserica Emanul din Londra
FOTO: Biserica Emanul din Londra

Bărbatul de 34 de ani, din comuna Dumbrăveni, judeţul Suceava, care lucra pe un şantier din Londra, dar s-a infectat cu noul coronavirus şi a murit, deşi părea să se recupereze, va fi adus în România. După tragedie, comunitatea de români s-a mobilizat exemplar şi a strâns o sumă uriaşă de bani pentru repatrierea trupului neînsuleţit.

Nicu Urzică avea 34 de ani, era căsătorit şi avea opt copii cu vârste cuprinse între şase luni şi 12 ani. Toată familia locuia în Londra.

Bărbatul s-a infectat cu noul coronavirus pe şantier. Boala s-a manifestat, la început, ca o răceală banală, aşa că românul a încercat să se trateze acasă, într-o primă fază. Când a văzut că nu se însănătoşeşte, s-a dus la spital, unde a murit după zece zile de la internare, deşi urmase un tratament şi părea să se recupereze.

„Totul a început cu o răceală. A stat acasă o săptămână, nu s-a mai dus la muncă. A crezut că îşi revine şi a vrut să se întoarcă. Doctorul i-a spus că e bine şi se poate duce. A muncit două zile şi i s-a făcut din nou rău. A sunat la medic şi a anunţat, dar i s-a spus să stea în casă. A stat aşa încă vreo două zile, când a simţit că nu mai poate să respire. A venit ambulanţa după vreo trei ore. I-au pus oxigen şi şi-a revenit. L-au internat pe Terapie Intensivă, starea sa era gravă. După o săptămână petrecută la ATI, şi-a revenit. A fost mutat în salon şi se discuta chiar de externare, când brusc, situaţia s-a schimbat. Starea sa s-a agravat. Se pare că a făcut nişte cheaguri de sânge care i-au blocat tot”, a povestit Ianis Urzică, fratele lui Nicu.

După decesul bărbatului, comunitatea de români din Londra s-a mobilizat exemplar. Oamenii au strâns 100.000 de euro ca să ajute familia greu încercată. O mare parte din sumă va fi folosită pentru repatrierea trupului neînsufleţit.

„Sicriul va fi adus în ţară cu o maşină. Şoferul a plecat deja din Londra. Cel mai probabil, înmormântarea va avea loc sâmbătă, 18 aprilie. Suntem pregătiţi. Copiii se vor întoarce acasă, la Dumbrăveni. Familia are aici o casă complet mobilată. Noi suntem alături de ei. Primăria Dumbrăveni are un serviciu social foarte bine pus la punct. Suntem pregătiţi să ajutăm dacă va fi nevoie”, a declarat primarul comunei, Ioan Pavăl.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite