Mesajul îngrijorător transmis de managerul unui spital din România: „Situaţia epidemiologică la nivelul judeţului este critică. Nu ne ajută nimeni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Suceava FOTO:Adevărul
Spitalul Suceava FOTO:Adevărul

Managerul Spitalului Judean Suceava, Alexandru Calancea, a solicitat luni, 19 octombrie, convocarea de îndată a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Managerul susţine că cel mai mare spital din judeţ riscă să nu mai poată acorda asistenţă medicală bolnavilor fără COVID.

Dr. Alexandru Calancea este de părere că sistemul medical al trebui să se reorganizeze la nivel de judeţ, pentru ca Spitalul Judeţean Suceava să poată acorda în continuare asistenţă medicală şi pacienţilor fără COVID-19.

 În prezent, unitatea medicală tratează şi persoane infectate şi bolnavi neinfectaţi cu noul coronavirus. Problema este odată cu creşterea numărului de infectări la nivel de judeţ a crescut şi presiunea pe Spitalul Judeţean Suceava, care în acte este şi acum Spital - COVID, aşa cum l-a făcut ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în luna martie.

Dr. Calancea este de părere că trebuie să se întrunească  Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar la şedinţă să participe toţi managerii de spitale din Suceava. El susţine înfiinţarea cât mai urgentă de sectoare COVID în spitalele teritoriale ale Sucevei, pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii ale bolii.

În adresa transmisă de spital Prefecturii Suceava se arată că „situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Suceava este crictică”.

Totodată, managerul unităţii spitaliceşti crede că organizarea locală este importantă mai ales că „nu ne va ajuta nimeni; sunt probleme peste tot şi trebuie să stabilim singuri ce avem de făcut”.

Municipiile Câmpulung Moldovenesc şi Siret sunt deja în scenariul roşu al pandemiei de COVID-19, având peste 3 cazuri de infectări la mia de locuitori. Muncipiul Suceava avea, la sfârşitul săptămânii trecute, o rată de infectare în oraş de 2,74 la mia de locuitori.

În oraşele menţionate, autorităţile au instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în aer liber. 

Pe aceeaşi temă: 

Capitala, în scenariul roşu. De mâine se închid şcolile, iar masca devine obligatorie peste tot 

Un vâlcean s-a sinucis la vestea că soţia i-a murit de COVID-19: „Nu pot trăi fără ea“. Au fost înmormântaţi în aceeaşi zi


 

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite