„Mâncătorul de femei”, trimis în judecată pentru omor şi profanare de cadavre. Punctul slab al anchetei penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: monitorulsv.ro
FOTO: monitorulsv.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe rădăuţeanul Vasile Lavric, cunoscut drept „mâncătorul de femei”. Bărbatul trebuie să răspundă în faţa judecătorilor pentru omor calificat şi profanare de cadavre.

Într-un comunicat de presă transmis de procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se arată dosarul lui Vasile Lavric din Rădăuţi, judeţul Suceava a fost trimis la instanţă. Mâncătorul de femei va fi judecat pentru două fapte pe care le-ar fi comis. Mai exact „violenţă în familie în varianta omorului calificat” şi „profanare de cadavre sau morminte”.

Anchetatorii au transmis că în urma cercetărilor efectuate a rezultat că faptele ar fi fost comise în noaptea de 10/11 iunie 2020. 

Vasile Lavric şi-ar fi luat soţia de la domiciliul comun situat în municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava, transportând-o într-un loc necunoscut, după care, pe fondul geloziei ar fi agresat-o suprimându-i cu intenţie viaţa şi apoi i-ar fi ascuns cadavrul, care nu a mai fost găsit. 

„În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra a 7 bunuri imobile ale inculpatului, respectiv asupra a două autoturisme. Totodată, procurorii au solicitat în baza art. 330 din Codul de procedură penală menţinerea măsurii arestării preventive şi a sechestrului asigurător constituit. În cursul efectuării urmăririi penale, procurorii au beneficiat de sprijinul IGPR – Direcţia de Investigaţii  Criminale şi al Poliţiei Municipiului Rădăuţi, precum şi de suportul tehnic al IGPR – Direcţia de Operaţiuni Speciale”, se arată în comunicat.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Suceava, spre  soluţionare.

„Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai comunicat procurorii.

Vasile Lavric a fost arestat preventiv în urmă cu aproximativ şase luni, după dispariţia concubinei sale, Aurica Bodnărescu. Bărbatul nu a raportat la Poliţie dispariţia femeii, iar când a fost întrebat,  le-a spus anchetatorilor că aceasta este plecată la muncă în străinătatea ca să strângă bani pentru geamuri de tip termopan.

Cazul pare tras la indigo cu cel al dispariţiei surorilor Iordache. Şi atunci bărbatul le-a spus anchetatorilor că fetele sunt plecate în străinătate. 

Vasile Lavric s-ar fi iubit cu cele trei surori, care au dispărut fără urmă în perioada 1995-2005. Este vorba despre Iuliana dispărută în anul 1995, când avea doar 16 ani, Nicoleta, de 31 de ani, şi Ramona care avea 18 ani, ambele dispărute în 2005. 

De-a lungul timpului, anchetatorii l-au suspectat pe Lavric că le-ar fi omorât pe fete, însă nu au reuşit să probeze faptele. Ca şi în cazul Auricăi Bodnărescu, procurorii n-au găsit cadavrele fetelor.

Este pentru prima dată când procurorii l-au trimis în judecată pe mâncătorul de femei sub acuzaţia de omor calificat. El a mai fost judecat şi condamnat, dar pentru agresarea Iulianei Iordache.

Vasile Lavric este un mecanic auto care are un service în imediata vecinătate a casei în care au locuit cele trei surori Iordache. Când a fost anchetat pentru lovirea Iulianei, Aurica Bodnărescu i-a luat apărarea şi în instanţă şi în faţa jurnaliştilor care urmăreau cazul spunând că bărbatul nu ar fi capabil să comită astfel de fapte. 

Vă mai recomandăm şi:

Reportaj. Ce nu s-a văzut la TV la prezentarea PNRR din Parlament: politicieni fără mască, săgeţi către rivalii politici şi un plan care încă lipseşte

Emil Boc, pledoarie pentru regionalizare şi modificarea Constituţiei. „S-ar distruge un sistem clientelar vechi de 55 de ani”

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite