Hoţii prădează casele sucevenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furturile din locuinţe s-au înmulţit cu 50% în 2011. Poliţiştii au început în prima lună din acest an o campanie de informare în judeţ.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, numai în primele nouă luni ale anului 2011 au fost sesizate 794 de furturi din locuinţe, cu 53% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului precedent. Dintre acestea 355 de fapte au fost sesizate numai în oraşele din judeţ. „Mai mult decât atât, la nivelul judeţului Suceava au fost sesizate nu mai puţin de 114 furturi din locuinţă din cauza uşilor neasigurate. Sunt, aşadar, fapte ce puteau fi uşor prevenite prin respectarea unor reguli minime privind modul de asigurare a locuinţe“, explică Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

De la cărţi de rugăciuni, bani, coarne de cerb, butelii, lemne, fier vechi sau bijuterii, până la animale din gospodării, biciclete sau maşini din curţile oamenilor, toate acestea s-au aflat pe lista hoţilor suceveni. Potrivit poliţiştilor, majoritatea furturilor săvârşite în apartamentele de bloc s-au petrecut în cursul săptămânii, de luni până vineri, şi în intervalul orar 8.00–18.00. în timp ce, la case, hoţii au acţionat noaptea. De asemenea, poliţiştii au constatat că majoritatea apartamentelor care au fost călcate de hoţi sunt la parterul blocurilor.


„Fii precaut. Hoţii nu dorm!“


Din cauza creşterii numărului de furturi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a demarat campania de prevenire a furturilor din locuinţe „Fii precaut. Hoţii nu dorm!“, ce se va desfăşura până la sfârşitul lunii ianuarie. Pe parcursul campaniei, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, dar şi poliţiştii de proximitate vor distribui 10.000 de pliante şi 200 de afişe, în special către asociaţiile de proprietari. 


De asemenea, sucevenii vor primi fluturaşi sub forma unei liste de tipul magneţilor pentru frigider, care vor fi expuse la avizierele asociaţiilor de proprietari şi la sediile unităţilor de poliţie. „Pentru diseminarea mesajelor destinate prevenirii spargerilor de locuinţe organizăm întâlniri cu asociaţii de proprietari, asociaţii profesionale, angajaţi ai unor instituţii sau societăţi comerciale, dar nu numai“, a mai spus reprezentantul IPJ Suceava.

Recomandările poliţiştilor

Poliţiştii le recomandă sucevenilor să îşi monteze interfoane şi sisteme de alarmă în locuinţe, să îşi schimbe yalele imediat ce şi-au pierdut cheile sau le-au fost furate. De asemenea, oamenii trebuie să fie atenţi pe cine primesc în casă şi să nu păstreze sume mari de bani în locuinţă.

Suceava

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite