Festival Medieval la Suceava până duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festival medieval la Suceava
Festival medieval la Suceava

Festivalul de artă medievală „Ştefan cel Mare" de la Suceava a debutat miercuri seară. Manifestările se vor încheia duminică seară, iar programul este extrem de variat.

Deschiderea oficială a Festivalului de artă medievală va avea loc vineri, de la 17.30, în Cetatea de Scaun a Sucevei, iar apoi va fi pusă în scenă sceneta „Răzbunarea", în interpretarea celor de la Asociaţia Gladius Dei.

Vizitatorii din acest an ai manifestării vor avea parte şi de alte acţiuni, cum ar fi jongleriile cu steaguri, spectacole interactive cu publicul, spectacole cu foc, concurs de lupte, spectacol cu dresaj de cai, jocuri medievale, dansuri medievale, tras cu arcul, turnirul cavalerilor, dans ţigănesc, prezentare de arme sau turniruri ale cavalerilor.

Magiunul de Topoloveni şi ţuica de Satu Mare, la târgul Bio Bucovina din Suceava

Pentru ediţia din acest an al festivalului s-au alocat 300.000 de lei, din care 100.000 de lei de la Primăria municipiului Suceava.

Cel mai mare păstrăv în cobză şi cea mai mare mămăligă, la Ciocăneşti

Miercuri seară, la Muzeul Satului Bucovinean a avut loc un recital susţinut de actorul Ion Caramitru şi de Victor Octav Popa, prim-solist al Filarmonicii „George Enescu" Iaşi. De la ora 20.30, a avut loc o paradă a cavalerilor cu făclii pe străzile municipiului Suceava şi care se va încheia la Cetatea de Scaun.

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite