Descinderi la firme acuzate că au făcut ITP-uri false: „Camioanele sunt ani de zile pe ruta Olanda-Belgia, nu intră deloc în ţară, dar se eliberează ITP-ul”

0
0
FOTO news.ro
FOTO news.ro

Poliţiştii au descins vineri, 7 august, la locuinţele unor persoane fizice şi în sediile unor firme din comunele limitrofe municipiului Suceava. Oamenii legii au indicii temeinice că societăţile comerciale vizate au eliberat documente care atestă că mai multe TIR-uri, care n-au intrat de ani de zile în ţară, au trecut cu bine de inspecţia tehnică periodică.

La acţiunea în forţă, care a avut loc în dimineaţa zilei de vineri, 7 august, au participat poliţişti de la Biroul Rutier Suceava, jandarmi şi luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale.

Au fost făcute verificări în locuinţele unor persoane fizice şi în sediile unor firme suspectate că au făcut în fals inspecţia tehnică perioadică (ITP) a unor tiruri. Maşinile respective nici n-au fi circulat prin ţară, fiind folosite doar pentru transportul internaţional.

Potrivit monitorulsv.ro,  poliţiştii au ridicat documente şi de la firmele beneficiare ale acestor servicii, pentru a se putea face verificări încrucişate. „De principiu, se poate descoperi uşor dacă un vehicul se afla în cursă în afara României în ziua în care trebuia să fie la ITP.

În dosar se fac cercetări pentru infracţiunile de ”nerespectarea atribuţiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparaţiilor”, fals intelectual şi uz de fals”, transmit jurnaliştii din presa locală.

Ancheta a fost declanşată în urma unei plângeri depuse de un fost angajat al unei firme din comuna Stroieşti. El a reclamat, între altele, că nu i-au fost plătite orele suplimentare.

“Am văzut cum se fac ITP-urile. Camioanele sunt ani de zile pe ruta Olanda – Belgia, nu intră deloc în ţară, dar se eliberează ITP-ul la acelaşi service din Suceava. Documentul ITP pentru camionul meu e făcut pe 3 iunie în Suceava, dar pe tahograf şi documentele maşinii se vede clar că eram în Olanda la data şi ora respective. Ei nu înţeleg gravitatea situaţiei”, a declarat bărbatul pentru Bzi.ro.


 

Mai multe - Suceava

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite