Cum arată noile săli de operaţie din „spitalul pandemiei“ de la Suceava. „Spui că sunt din Star Trek“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noile săli de operaţie ale Spitalului Judeţean Suceava sunt aproape finalizate. Designul futurist i-a determinat pe suceveni să spună că noul bloc operator pare desprins din filmul Star Trek.

Noile săli de operaţie ale Spitalului Judeţean  „Sf. Ioan cel Nou” din municipiul Suceava nu au fost încă inaugurate şi nici nu se ştie cu exactitate când vor putea fi folosite.

Totuşi, câteva fotografii făcute în noul bloc operator circulă pe Facebook şi au stârnit curiozitatea şi imaginaţia celor care le-au văzut.

Unii dintre suceveni au fost atât de încântaţi de desingnul futurist al aparaturii din dotarea sălilor încât au spus că seamănă cu imaginile din celebrul film „Star Trek”.

Sălile au fost amenajate în pavilionul D al spitalului nou, printr-o supraînălţare, noul bloc operator având o suprafaţă de 1.100 de metri pătraţi.

Noul bloc operator are 4 noi săli de operaţie.

FOTO Oana Şlemco

Imagine indisponibilă

Sălile sunt dotate cu aparatură de ultimă generaţie, nu doar în ceea ce priveşte partea de intervenţie chirurgicală, ci şi pe partea de igienă şi sterilizare. Noile săli au sisteme de climatizare, de spălare şi dezinfectare a pereţilor, a instrumentarului.

FOTO Oana Şlemco

spitalul judetean suceava

În Spitalul Judeţean Suceava sunt acum în total 15 săli de operaţie. Noul bloc operator a fost construit pentru că înainte de pandemie medicii spitalului efectuau 10.000 de intervenţii chirurgicale într-un singur an şi era nevoie de extinderea spaţiilor.

FOTO Oana Şlemco

spitalul judetean suceava

Investiţia a fost gândită şi începută de vechiul manager al spitalului, Vasile Râmbu. Finanţarea a fost asigurată de Consiliul Judeţean Suceava. Lucrările au fost executate în anul pandemic 2020.

Vă invităm să citiţi şi:

Cine sunt cei 10 pacienţi care au murit în incendiul de la Spitalul Judeţean Neamţ

Prefectul de Neamţ: Secţia ATI pentru COVID-19 a fost mutată sâmbătă de la etajul trei la etajul doi, fără informarea DSP. Câteva ore mai târziu a ars

Cine este medicul rănit grav la Piatra Neamţ care s-a aruncat în flăcări încercând să salveze un pacient UPDATE

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite