Cum a reuşit o contabilă să fure zeci de mii de euro din bugetul unei primării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO:
spetcu.wordpress.com
FOTO: spetcu.wordpress.com

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Gumorului, din judeţul Suceava, au trimis-o în judecată pe Renate Zişca, contabilă, la vremea săvârşirii faptelor, a Primăriei Valea Moldovei, pentru comiterea infracţiunii de delapidare în formă continuată.

Faptele ar fi fost comise în perioada ianuarie 2013 – mai 2014, când angajaţii primăriilor încă mai puteau încasa banii prin casieria instituţiei. Acum, în majoritatea situaţiilor, salariile sunt virate direct pe card. 

Suma ilegală pe care şi-ar şi însuşit-o femeia din fondurile de trezorerie se ridică la 367.404 lei.

Potrivit anchetatorilor, fosta contabilă ar fi falsificat semnăturile angajaţilor instituţiei şi ar încasat bani în numele lor.

 Este vorba despre sume suplimentare faţă de cele prevăzute în statele de plată pe care le semnau oamenii cu bună credinţă. Între victime, s-au numărat şi cei 12 consilieri locali ai comunei. 

Mai grav este că femeia ar fi luat bani şi pe numele unor persoane cu handicap ori însoţitori ai persoanelor cu handicap.

Ancheta procurorilor a fost extrem de dificilă, fiind audiaţi zeci de martori. Adevărul a ieşit la iveală după efectuarea unei expertize care a demonstrat că semnăturile victimelor au fost falsificate pe alte state de plată decât cele pe care le semnau angajaţii.

Menţionăm că până la pronunţarea instanţei de judecată, Renate Zişca beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cele mai scumpe fructe din România aduc beneficii consumatorilor, dar şi cultivatorilor: „Exportă la 7 euro/kg”

Avertismentul unui cercetător, director de institut: „Importul de plante este mai periculos decât cel de fructe“

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite