Cruzime fără margini: câine găsit cu o săgeată de arbaletă într-un ochi, fiind grav rănit FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Plopeni a observat animalul care agoniza. Este vorba despre un maidanez care se aciuiase prin zonă de ani buni și care nu a creat probleme vreodată.

Cățel rănit cu săgeată în ochi  SURSA FOTO: Asociația Casa lui Patrocle
Cățel rănit cu săgeată în ochi SURSA FOTO: Asociația Casa lui Patrocle

Polițiștii suceveni fac cercetări după ce pe raza localității Plopeni a fost găsit un maidanez cu o săgeată într-un ochi. Animalul, pe care oamenii îl strigă Gogu,  era grav rănit și agoniza.

O femeie a făcut descoperirea și a cerut ajutorul celor de la Asociația Casa lui Patrocle din Suceava.

Maidanezul era cunoscut în zona respectivă și iubit de localnici, care îl hrăneau. El se aciuase acolo în urmă cu 10 ani și nu a creat vreodată probleme.

Tocmai de acei oameni s-au mirat că cineva a fost în stare să rănească atât de grav patrupedul, care este unul foarte blând.

Gogu a a fost preluat de către cei de la Asociația Patrocle, a fost operat de urgență și este încă sub tratament.

El a rămas însă orb de un ochi. După ce Asociația Casa lui Patrocle Suceava a sesizat cazul,  polițiștii de la Salcea fac cercetări pentru a identifica persoana care a rănit câinele,  astfel încât aceasta să fie trasă la răspundere.

„Plopeni, oraș Salcea, județul Suceava. Căutăm cuvinte să vă așternem drama acestui bătrân căruia un om i-a înfipt o săgeată de arbaletă direct în ochi. Un cerșetor care și-a trăit toată viața pe străzi, un bătrân fără nume, fără casă, un câine blând și bun care n-a știut a face rău nimănui, niciodată.

Un amărât care cerșea firmituri pe sub porțile gospodarilor și care, fără să fi avut vreun păcat de plătit, s-a trezit cu capul străpuns, cu ochiul scos și cu o suferință pe care nu ne-o poate povesti. Căci n-are cuvinte.

Cu ultimele puteri s-a refugiat în curtea unui om și-a picat lat, neajutorat și Neputincios. Ca și cum a venit să ceară ajutor sau să nu moară singur. Omul, om bun dealtfel, ne sună plângând.

De la rănile sale miroase deja a hoit, vedem viermii, dar tragem nădejde să-l ținem în viață și să-l putem salva. Noi vom avea grija câinelui, iar oamenii datoria legii să găsească un infractor care trebuie condamnat.

Cât despre arbaletă, Legea Armelor, modificată, prevede trecerea și înregistrarea acesteia în permisul de port armă. Rămâne de văzut câți haiduci din Plopeni au arbalete și câți s-au supus Legii modificate", au relatat reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite