Bancnotă euro suvenir, dedicată voievodului Ştefan cel Mare

0
Publicat:

Muzeul Naţional al Bucovinei (MNB) a lansat o nouă bancnotă euro suvenir, dedicată voievodului Ştefan cel Mare. Aceasta vine după succesul celei de anul trecut prin care instituţia muzeală promovează imaginea Cetăţii de Scaun a Sucevei.

Bancnotele scoase de MNB FOTO MNB
Bancnotele scoase de MNB FOTO MNB

''Intraţi din anul 2022 în rândul suvenirurilor de euro din Europa, alături de alte mari obiective turistice europene, printre care şi Cetatea de Scaun a Sucevei, cel mai important edificiu simbol al Sucevei, bancnota dedicată lui Ştefan cel Mare completează seria, fiind cea mai nouă Bancnotă souvenir cu valoarea de 0 Euro, lansată de Muzeul Naţional al Bucovinei în colaborare cu Eurosuvenir România'', arată reprezentanţii MNB pe pagina lor de Facebook.

Bancnotele suvenir sunt puse în vânzare la preţul de 21 lei, la magazinul de prezentare al MNB, iar de săptămâna viitoare şi la standul de prezentare de la Casa Custodelui - Cetatea de Scaun a Sucevei.

Caracteristici similare bancnotei reale

Bancnota este prezentată într-o mapă specială, prevăzută cu un buzunar interior transparent, spaţiu în care se regăseşte bancnota.

Mapa, tipărită în condiţii grafice deosebite, are imprimate pe cele patru faţete imaginea domnitorului şi o hartă a ctitoriilor sale, cât şi o imagine a Sălii Sfatului Domnesc de la Suceava, notează Agerpres.

Potrivit MNB, bancnota suvenir de 0 Euro, cu reprezentarea voievodului Ştefan cel Mare, este realizată în una din imprimeriile acreditate de către Banca Centrală Europeană, având caracteristici de securitate similare bancnotelor reale şi un design unic, atrăgător, asemănător, dar nu confundabil cu acestea.

Proiectul de promovare a obiectivelor turistice renumite în întreaga lume este o iniţiativă marcă înregistrată apărută în Franţa în anul 2015.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite