Alegeri locale 2016 Suceava. Secretarul unei comune din Suceava, aflat sub control judiciar, este locţiitorul preşedintelui unei secţii de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Râşca, cercetată sub control judiciar, este locţiitorul preşedintelui unei secţii de votare din Suceava. FOTO Dănuţ Zuzeac
Luminiţa Râşca, cercetată sub control judiciar, este locţiitorul preşedintelui unei secţii de votare din Suceava. FOTO Dănuţ Zuzeac

Alegeri locale 2016 Suceava. Secretarul comunei sucevene Şcheia, Luminiţa Râşca, aflată sub control judiciar cu interdicţia de a-şi exercita meseria, este locţiitorul preşedintelui Secţiei de votare 478 Şcheia.

UPDATE: Secretarul Luminiţa Rîşca a fost schimbată din funcţia de locţiitor al preşedintelui Secţiei de votare 478 Şcheia cu Vasile Sasu.

Secretarul comunei sucevene Şcheia, Luminiţa Rîşca, cea care este cercetată sub control judiciar de DNA pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual, complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, complicitate la luare de mită şi dare de mită, este locţiitorul preşedintelui Secţiei de votare 478 Şcheia.

Interesant este faptul că Luminiţa Rîşca, conform obligaţiilor controlului judiciar, are interdicţia de a exercita profesia, meseria şi de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta. Cei de la Prefectura Suceava au anunţat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) despre această situaţie, reprezentaţii AEP fiind cei care pot înlocui preşedinţi sau locţiitorii preşedinţilor secţiilor de votare.

Luminiţa Rîşca este cercetată în acelaşi dosar cu primarul din comuna Şcheia, Vasile Andriciuc, cei doi fiind acuzaţi de fapte de corupţie. Aceştia ar fi primit mită pentru a prelungi concesionarea imaşului din localitate. La data de 27 mai 2016, Andriciuc şi Rîşca au fost luaţi de procurorii DNA, duşi la Bucureşti şi ulterior lăsaţi în libertate sub control judiciar.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite