Accident în lanţ pe „Drumul morții”, la Suceava, soldat cu trei victime. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

0
Publicat:

Trei autoturisme în care se aflau 10 persoane au fost implicate într-un accident în lanţ produs miercuri, 27 decembrie, pe Drumul Naţional 2, în judeţul Suceava. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie.

Trei femei au suferit diferite traumatisme în urma accidentului FOTO ISU Suceava
Trei femei au suferit diferite traumatisme în urma accidentului FOTO ISU Suceava

Autorităţile din judeţul Suceava au activat, miercuri dimineaţă, Planul Roşu de Intervenţie, în urma unui accident rutier produs în localitatea Dănila, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Potrivit acestora, în accident au fost implicate trei autoturisme în care se aflau zece persoane.

„Având în vedere numărul de persoane implicate, pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă, la nivelul judeţului Suceava a fost activat Planul Roşu de Intervenţie", au precizat oficialii ISU Suceava.

Trei mașini s-au ciocnit pe „drumul morții” din Suceava FOTO ISU Suceava
Trei mașini s-au ciocnit pe „drumul morții” din Suceava FOTO ISU Suceava

La locul accidentului intervin pompierii militari cu patru ambulanţe SMURD B2, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere dotată cu modul pentru descarcerare, două autospeciale folosite pentru transport personal şi victime multiple, precum şi două echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava.

„În eveniment au fost implicate  zece persoane, trei dintre acestea (femei), cu diferite politraumatisme, conştiente şi cooperante, sunt monitorizate de către resursele medicale trimise la faţa locului”, precizează reprezentanţii ISU Suceava.

Tânăr de 19 ani, mort la Suceava într-un accident auto

Accidentele rutiere soldate cu decese se țin lanț în județul Suceava în ultimele zile. Un tânăr de 19 ani a murit, în noaptea de joi spre vineri, 14/15 decembrie 2023, într-un accident rutier produs în judeţul Suceava. Maşina în care se afla s-a răsturnat în afara carosabilului.

Dispeceratul comun ISU-SAJ Suceava a fost anunţat, în noptea de joi spre vineri, 14/15 decembrie 2023, la ora 2.30, despre producerea unui accident rutier, pe drumul comunal de pe raza localitaţii Petia (la ieşire spre localitatea Unceşti).

La faţa locului s-au deplasat pompierii militari, cu o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD, cu sprijinul unui echipaj SAJ, au transmis reprezentanții ISU Suceava.

Sursa citată a precizat că, la sosirea echipajelor, a fost găsit un autoturism, care era răsturnat în afara părţii carosabile.

„În exteriorul maşinii a fost identificată o victimă inconştientă, un tânăr în vârstă de 19 ani. Din nefericire, victima avea leziuni incompatibile cu viaţa, iar cadrele medicale nu au putut decât să constate decesul acesteia”, au mai precizat reprezentanții ISU Suceava.

Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă și cercetează circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite