Ziua Poliţiei, sărbătorită în avans: Oamenii legii din Ialomiţa vor planta 1.000 de puieţi şi vor dona sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia aniversării pe 25 martie, a 197 de ani de tradiţie şi continuitate a Poliţiei în slujba cetăţenilor, IPJ Ialomiţa organizează în perioada 12 – 25 martie o serie de activităţi.

Astfel, pe parcursul a patru zile, poliţiştii de prevenire, împreună cu cei de la rutieră, criminalistică, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, resurse umane, acţiuni speciale dar şi tineri absolvenţi ai Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” şi elevi din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, desfăşoară activităţi adresate elevilor de liceu care au ca scop promovarea profesiei de poliţist şi prezentarea celor mai importante aspecte din meseria oamenilor legii.

Activităţile se desfăşoară în liceele din municipiul Slobozia, astfel:

- 12 martie – la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza;

- 13 martie – la Liceul Tehnologic Mihai Eminescu;

- 14 martie – Colegiul Naţional Mihai Viteazul şi Liceul Pedagogic „Matei Basarab”;

- 22 martie - la Liceul de Arte Ionel Perlea.

Criminaliştii le prezintă adolescenţilor trusele laboratorului mobil utilizate pentru cercetările efectuate la locul producerii unor evenimente. La finalul activităţilor, liceenii asistă atât la o demonstraţie a câinelui poliţist, antrenat pentru a descoperi urmele persoanelor certate cu legea, dar şi la exerciţii tactice executate de luptătorii de la acţiuni speciale.

Pe 15 martie, poliţiştii ialomiţeni vor planta 1.000 de puieţi de stejar şi tei în Pădurea Călugăreasca, alături de reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Ialomiţa.

De asemenea, poliţiştii doresc să vină în sprijinul cetăţenilor nu numai prin desfăşurarea de activităţi de asigurare a liniştii şi siguranţei publice, dar şi printr-o acţiune de donare de sânge, care se va desfăşura la Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine Ialomiţa, în zilele de 18 şi 19 martie.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite