Sărbători de criză. Crăciun fără carne de porc la Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În pieţele şi carmangeriile din Slobozia, carnea de porc nu mai este la mare căutare. Comercianţii susţin că vânzările au scăzut cu aproximativ 10 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Un kilogram de carne de porc costă 20 de lei la Slobozia.

Comercianţii care vând carne de porc în carmangeriile şi supermarketurile din Slobozia susţin că apropierea sărbătorilor de iarnă nu schimbă cu nimic situaţia. Vânzările la carnea de porc sunt extrem de scăzute.

„Anul trecut parcă am stat mai bine, dar acum este jale. Oamenii vin se uită şi pleacă sau cumpără cu suta de grame să aibă acolo cu ce da gust la sarmale“ suţine Vasilica Robu, comerciant într-o carmangerie din Slobozia. Preţurile unui kilogram de carne de porc în reşedinţa judeţului Ialomiţa variază între 15 lei şi 20 de lei.

Mai mult, un kilogram de piept de porc are preţul de 16 lei, un kilogram de fleică ajunge la 17,5 lei, slănina costă 11 lei, cârnaţii proaspeţi, 16,5 lei, muschi file, 21,8 lei, ceafa fără os, 23,3 lei, carne tocată, 16, 5 lei.

Preţul cărnii de porc în viu  rămas acelaşi ca şi anul trecut. 6,2-6,3 lei, pentru un kilogram de carne în viu, iar pentru carcasă 10 lei.
 

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite