Racla cu moaştele Sfântului Nicolae, adusă la parohia Bărcăneşti din Ialomiţa

0
0
Procesiune religioasă la Bărcăneşti FOTO Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor
Procesiune religioasă la Bărcăneşti FOTO Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor

Racla cu moaştele Sfântului Nicolae de la Parohia Amara a poposit în mijlocul credincioşilor din Bărcăneşti, Ialomiţa, cu ocazia hramului bisericii parohiale.

Duminică, 14 august, la ora 15.30, delegaţia condusă de părintele Cristi Gavrilă, consilier administrativ – bisericesc şi preot paroh la Parohia Amara, a fost întâmpinată de un sobor de preoţi în frunte cu părintele Aurel Berbec, protopop de Urziceni, la intrarea dinspre Speteni, şi apoi s-a plecat în procesiune spre biserica parohială Bărcăneşti. 

Aici, sfintele moaşte au fost aşezate într-un loc special amenajat în sfântul lăcaş, spre închinarea tuturor credincioşilor.

Programul liturgic a debutat cu oficierea Tainei Sfântul Maslu, spre folosul duhovnices al credincioşilor prezenţi într-un număr impresionat. 

La final, acesta a ţinut un cuvânt de învăţătură despre Maica Domnului, apoi a evidenţiat importanţa aducerii raclei cu moaştele Sfântului Nicolae, moment al proniei divine.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Cu cât Ucraina va fi mai puternică, cu atât Rusia va fi mai slabă, iar războiul va dura mai puţin, afirmă Zelenski

România rămâne fără ingineri. Alianţa Română a Universităţilor Tehnice atrage atenţia că suntem într-o nouă criză periculoasă

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite