Peste 500 de focare de pestă porcină, active în ţară. În Ialomiţa, 158 de mistreţi au fost găsiţi morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că sunt 525 de focare de pestă porcină africană active în ţară, la nivelul a 40 de judeţe. În Ialomiţa, 158 de mistreţi au fost găsiţi morţi şi 31 au fost vânaţi.

”În Romania, pesta porcină africană (PPA) evoluează în 40 de judeţe din care în 36 de judeţe sunt afectaţi de virusul pestei porcine africane atât porcii domestici cât şi mistreţii, în 2 judeţe sunt afectaţi de virusul PPA numai mistreţii, iar în 2 judeţe sunt afectaţi numai porcii domestici. În prezent sunt active un număr de 525 de focare PPA, din care 14 focare în exploataţii comerciale şi 3 focare în exploataţii comerciale de tip A”, a transmis, vineri, ANSVSA, printr-un comunicat de presă.

În intervalul 24.09. – 30.09.2020 au fost înregistrate 27 focare noi de PPA şi au fost stinse 19 focare.

”De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 3.918 cazuri la mistreţi în 38 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor”, a transmis ANSVSA.

În judeţul Teleorman s-au înregistrat cele mai multe cazuri de mistreţi morţi, cu PPA, respectiv 492, iar 48 de mistreţi bolnavi au fost vânaţi.

Peste o sută de cazuri la mistreţi s-au mai înregistrat în judeţele Argeş, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Teleorman, Tulcea şi Vâlcea. 

Vă mai recomandăm şi:

Germania a anunţat o nouă strategie de combatere a răspândirii coronavirusului. Merkel: „Probabil este una dintre cele ieftine şi mai eficiente metode”

Femeie bătută de un individ pentru că a tuşit într-un autobuz plin cu oameni. „Covidul ucide!”

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite