Patru filme celebre premiate cu „Zmeura de Aur“. De ce a primit „50 de umbre ale lui Grey“ trei distincţii ale ruşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Industria americană de film nu premiază doar cele mai bune filme, ci şi pe cele mai slabe. Astfel, pentru peliculele catalogate drept prost realizate, la Hollywood, se acordă premiul „Zmeura de Aur”.

Dacă la Hollywood premiile Oscar se acordă celor mai bune filme realizate într-un an, premiile intitulate „Zmeura de Aur” reprezintă chiar opusul lor.

Această distincşie s-a acordat pentru prima dată în anul 1981 şi are aspectul unei zmeure fixată pe un suport de plastic. Premiul se acordă pentru cei mai slabi actori, scenarişti, regizori şi filme create de aceştia. 

Istoria acestei distincţii arată că foarte puţini actori sau regizori cărora le-a fost îmânată au avut curajul să o primească. Mulţi dintre ei s-au declarat ruşinaţi cu privire la acest premiu.

Cu toate acestea „Zmeura de Aur” a fost înmânată, în cei peste 30 de ani de la înfiinţare, unor filme şi actori foarte cunoscuţi.

1. „Catwoman”

Celebrul „Catwoman” se numără printre numeroasele filme considerate proaste de criticii de la Hollywood şi răsplătit cu o „Zmeură de Aur”. O distincţie similară a primit şi protagonista peliculei, actriţa Halle Berry. 

zmeura

2. „All about Steve”

Una dintre actriţele răsfăţate cu un premiu Oscar, Sandra Bullock, a fost recompensată şi cu o „Zmeură de Aur”. Totul pentru rolul din filmul „All about Steve”, peliculă care la rândul său a fost catalogată drept cel mai prost film în 2010. 

zmeura


3. „50 de umbre ale lui Grey”

Filmul realizat după cartea omonimă a primit anul trecut 3 distincţii „Zmeura de Aur”. Cele „50 de umbre ale lui Grey” a fost încadrat la categoriile cel mai prost film, cea mai proastă prestaţie actoricească şi cel mai prost scenariu.

zmeura

4. „Sex and the City 2”

Parte a doua a aventurilor de pe marele ecran ale protagonistelor serialului „Sex and the City” a primit în 2011 o „Zmeură de Aur”. Criticii de film au considerat că pelicula a avut cea mai proastă distribuţie.

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite