Ialomiţa, printre cele mai afectate judeţe de secetă. 123.000 de hectare de culturi agricole sunt calamitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seveta a făcut ravagii în judeţul Ialomiţa FOTO PSD/Ialomiţa
Seveta a făcut ravagii în judeţul Ialomiţa FOTO PSD/Ialomiţa

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a spus că din declaraţiile fermierilor centralizate până acum privind efectele secetei reiese că suprafaţa calamitată este de 1,1 milioane hectare. Cele mai mari suprafeţe afectate sunt în judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, conform News.ro.

"Legat de fenomenul de secetă, avem până acum situaţia centralizată legată de declaraţiile suprafeţelor calamitate. Raportat la declaraţiile fermierilor, suprafaţa calamitată este de 1,1 milioane hectare. Echipele de constatare a pagubelor produse de secetă lucrează, au lucrat şi sâmbătă şi duminică, astfel încât acolo unde fermierii doresc să întoarcă culturile să aibă posibilitatea să o facă", a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, Adrian Oros, citat de News.ro.

El a menţionat că judeţele cu cele mai mari suprafeţe calamitate sunt Constanţa - 416.000 de hectare, Tulcea - 129.000 de hectare, Ialomiţa - 123.000 de hectare, Brăila - 97.000 de hectare, Buzău - 75.000 de hectare, Galaţi - 61.000 de hectare.

"Practic, astăzi se irigă în total în ţară pe 222.131 de hectare, apa fiind introdusă pe 2.100 kilometri de canal", a adăugat Oros. El a spus că se aşteaptă centralizarea tuturor datelor pentru a se vedea exact suprafaţa calamitată de secetă.

Oros a anunţat că miercuri va fi o videoconferinţă a miniştrilor Agriculturii, la care se va analiza dacă măsurile luate au fost eficiente.

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri