Frig în saloanele Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Pacienţii au parte de căldură doar trei ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru a face faţă frigului bolnavii se îmbracă bine FOTO: evz.ro
Pentru a face faţă frigului bolnavii se îmbracă bine FOTO: evz.ro

Temperaturile scăzute din ultimele zile au adus frigul în saloanele Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Zeci de pacienţi au reclamat faptul că îngheaţă în paturi. Pentru a reduce costurile, conducerea unităţii medicale a decis să pornească căldura doar trei ore pe timpul nopţii.

Măsuri de recesiune

Potrivit datelor oficiale, anul trecut Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a cheltuit pentru plata facturii la căldură peste 100000 de lei, mult prea mult pentru o instituţie al cărei buget este în permanenţă paralizat de datorii.

Tocmai de aceea, pentru a reduce costurile la căldură, conducerea unităţii a luat decizia de a da căldură cu porţia. Astfel, saloanele celor opt secţii ale celei mai mari unităţi medicale din judeţul Ialomiţa sunt încălzite doar trei ore pe noapte.

„Este tot ceea ce noi putem să facem în momentul de faţă. Căldura costă foarte mult şi mai avem şi alte responsabilităţi de susţinut financiar” ne-a declarat medicul Vasile Olaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

Marea înfofoleală

Deşi sezonul rece 2013-2014 încă nu şi-a intrat pe deplin în drepturi, pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia resimt pe deplin temperaturile scăzute din ultima perioadă.

Pentru că primesc căldură cu porţia, oamenii încearcă să reziste cu pot temperaturilor scăzute. Cea mai la îndemână metodă o reprezintă înfofoleala.

„Cu trei pulovere pe tine, o sticlă cu apă caldă şi învelită cu două pături. Ce să facem? Sunt bolnavă şi acasă n-am cum să stau” ne-a declarat Emilia Dobre (67 de ani), o bătrână internată pe secţia Interne a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.
 

SloboziaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite