Trafic de droguri în licee din Blaj: cinci tineri condamnaţi la închisoare cu suspendare şi amendă penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ladislau Gaspar, unul din furnizorii de droguri în Blaj
Ladislau Gaspar, unul din furnizorii de droguri în Blaj

Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut sentinţa Tribunalului Alba într-un dosar în care cinci tineri din Blaj sunt judecaţi pentru trafic şi consum ilicit de droguri. Traficanţii sunt doi liceeni din Blaj şi Şona, care au primit pedepse cu suspendare.

Cei cinci inculpate au recunoscut faptele şi au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, în timp ce unul a primit amendă penală. Cea mai mare pedeapsă a fost aplicată inculpatului Iulian Valer Todaşcă cu domiciliul în comuna Şona. Tânărul a primit 3 ani de închisoare pentru introducere în ţară de droguri de risc şi 1 an şi 6 luni de închisoare pentru trafic de droguri. Instanţa a contopit pedepsele în cea mai grea, de 3 ani, pe care a suspendat-o pe o perioadă de 5 ani, sub supraveghere.

Colegul acestuia, Ladislau Gaşpar (foto jos), a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru trafic de droguri, pedeapsă suspendată condiţionat pe o perioadă de 3 ani şi 6 luni. Alţi trei tineri judecaţi în dosar, Iulian Octavian Nica, Andrei Teodor Oargă, Andrei Kucsinschi, au primit fiecare câte 3 luni de închisoare cu suspendare pe 2 ani şi 3 luni, în timp ce Iulian Ciufudean a primit o amendă penală în valoare de 500 de lei. Aceştia sunt judecaţi pentru deţinere de droguri în scopul consumului propriu.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, în 2 octombrie, apelul procurorilor şi a stabilit Serviciul de Probaţiune al

todasca

Tribunalului Alba cu urmărirea respectării condiţiilor impuse de instanţă inculpaţilor. De asemenea, a fost respins apelul formulat de inculpatul Octavian Nica. Sentinţa definitivă va fi pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cazul în care părţile vor formula recurs.

Dosarul a fost trimis în judecată luni, 25 februarie 2013. Unul dintre cei doi tineri a fost surprins în flagrant, în timp ce vroia să vândă o cantitate de droguri. Asupra acestuia a fost găsită cantitatea de 25 de grame de cannabis. Ulterior, în urma percheziţiilor la domiciliile tinerilor s-a mai găsit cantitatea de 200 de grame de drog. Potrivit anchetatorilor, drogurile provin din Spania şi au fost trimise în România prin intermediul unui colet. Clienţii acestora erau tineri din Blaj, cei mai mulţi elevi la liceul unde învaţau cei doi inculpaţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite