FOTO „Dallas“ de România. Cum a ajuns celebra fermă Southfork din Slobozia un paradis abandonat după două decenii

0
0
Parcul de vacanţă Hermes, un loc abandonat FOTO: M.S.
Parcul de vacanţă Hermes, un loc abandonat FOTO: M.S.

Omul de afaceri Ilie Alexandru, din Slobozia, a construit în anii 90 Parcul Hermes, unde se afla copia fermei Southfork din serialul „Dallas“. Acum, zona este complet părăsită.

Parcul de vacanţă Hermes, devenit ulterior „Dallas”-ul de lângă Slobozia, a fost construit între anii 1992 – 1994. Cel care l-a înfiinţat a fost omul de afaceri Ilie Alexandru.

Aflat pe vechiul drum spre mare, la jumătatea distanţei dintre Bucureşti şi Constanţa, Hermesul a fost proiectat să fie o replică a celebrului domeniu Southfork, din „Dallas“, unul dintre cele mai vizionate seriale de televiziune din România.

O privelişte dezolantă

În prezent, fostul Parc Hermes este abandonat. Clădirile din incinta parcului sunt acum fantome ale spaţiilor de cazare şi locuri unde românii anilor ’90  venea să se distreze. Încă de la intrarea în parcul de vacanţă, atmosfera este una dezolantă.

Drumul de acces este plin de gropi şi împrejmuit de o iarbă  mare şi deasă, care a luat locul pomilor ornamentali care înfrumuseţau aleea în trecut.

Deşi încă în picioare, clădirile domeniului sunt goale. Parcul şi lacul de agrement din incinta imperiul Hermes sunt cuprinse de buruieni, iar lacul este necurăţat de ani buni.

image
image

Foto

hermes 2


Porţile mari de fier ale opulentei intrări către vilă sunt ferecate cu un lanţ gros. Printre zăbrelele metalice ale porţilor răzbat crengile unor copaci lăsaţi să crească la voia întâmplării.

Nicolae Popescu, un locuitor din Slobozia, îşi aduce aminte de vremurile în când venea cu prietenii să se distreze aici. „Aveam 18 – 19 ani când am venit prima dată la Hermes. Trebuia să ai bani să vii aici să te distrezi. Era frumos, era totul curat şi luminat. Puteai să urci în turn şi să stai la cafea.  Acum nu mai e deloc cum era odată“, spune bărbatul.

La marginea parcului, afaceristul a construit şi o replică a celebrului turn Eiffel de la Paris. Construcţia se află şi acum în picioare, dar nimeni nu se mai bucură de ea. Între 1994 – 1997, la Hermes veneau, în fiecare sezon estival, peste 10.000 de turişti din întreaga ţară.

Parcul era prevăzut cu trei hoteluri, căsuţe pentru campare, o terasă, herghelie de cai şi ponei, un parc de câteva hectare, o cafenea construită în vârful turnului Eiffel şi un lac de agrement.

 Ilie Alexandru a fost implicat în mai multe scandaluri şi a fost încătuşat pentru înşelăciune prima dată în anul 1997.

hemres 3

După doi ani, a fost eliberat, dar în 2001 a fost arestat din nou şi condamnat la 10 ani de închisoare.

A făcut doar opt ani şi a fost eliberat pentru bună purtare. În 2010, Ilie Alexandru a murit din cauza unui accident vascular cerebral. Domeniul de lângă Slobozia este deţinut, în prezent, de societatea Carmen Ana din Predeal.

Adevăratul J.R., din America, în vizită la Slobozia

În anii de glorie, „Dallas“-ul de lângă Slobozia a fost vizitat de adevăratul J.R., actorul Larry Hagman. Vedeta serialului a venit la Slobozia împreună cu prinţul Paul şi cu magnatul american Neil Bush.

 În cadrul unei conferinţe de presă susţinută în parcul domeniului, Ilie Alexandru anunţa faptul că oaspeţii de seamă au venit să participe la nunta sa cu cea de-a treia soţie.

În cele câteva fotografii de la momentul respectiv, afaceristul Ilie Alexandru este surprins dând mâna cu actorul Larry Hagman şi cu magnatul Neil Bush. Imaginile îi arată pe aceştia extrem de veseli şi plini de entuziasm. La finalul vizitei a fost organizată o mare petrecere, unde regretata artistă Mădălina Manole a fost invitată să cânte.
 

Mai multe - Slobozia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite