EXCLUSIV: Slobozia: Accident de muncă la Avicola / Muncitorii au refuzat internarea de frica şefilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, patru angajate ale fermei de pui Avicola SA, din localitatea Ciulniţa, au fost aduse la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Slobozia, urmare a unei intoxicări cu monoxid de carbon.

UPDATE: ora 14:55 - Victimele accidentului de muncă de la SC Avicola SA au vârste cuprinse între 24 şi 41 de ani. Două dintre femeile intoxicate cu monoxid de carbon sunt din Slobozia, în vreme ce celelalte două sunt din mediul rural, având domiciliul în localităţile Poiana şi, respectiv, Cosâmbeşti.

Update ora 14:30 - În acest moment, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomiţa verifică dacă femeile implicate în accident erau angajate sau nu cu forme legale. „Facem verificări pentru a vedea dacă acei angajaţi lucrau sau nu la negru. În ceea ce priveşte incidentul, societatea nu a trimis până în acest moment fişa de constatare a evenimentului. Acest lucru ar fi trebuit să îl facă imediat după producerea accidentului“, a declarat Marian Nedelcu, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomiţa.

UPDATE: ora 13:20 - Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Ialomiţa spune că pentru a clarifica lucrurile a trimis o echipă în teren. „Ştim despre aceste intoxicări şi avem un inspector în teren, însă, deocamdată, nu vă pot da amănunte“, spune Marian Nedelcu, şeful ITM Ialomiţa.
Reprezentanţii Avicola refuză să comenteze incidentul până la întoarcerea directorilor societăţii, care sunt plecaţi din localitate.

Din câte se pare, unul dintre arzătoarele folosite pentru încălzirea puilor a stat la baza intoxicării cu monoxid de carbon a celor patru femei. „În această dimineaţă, patru femei s-au prezentat la camera de gardă, intoxicate cu monoxid de carbon. Acestea au refuzat internarea, de frica doamnei inginer“, spune dr. Nina Pecup Vâlcea, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Slobozia.

Din primele informaţii, rezultă că două femei au fost aduse în stare de inconţienţă. Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa a declanşat o anchetă în acest caz.

Vom reveni cu amănunte!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite