Cele mai premiate filme din istoria Oscarurilor: „Titanic“ şi „Stăpânul inelelor“, peliculele cu cele mai multe statuete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ediţia de anul acesta a Oscarurilor filmele „La la land“ şi „Moonlight“ au fost producţiile care s-au bucurat de cele mai multe aprecieri din partea criticilor. Cu toate acestea, ele nu au reuşit să doboare recordurile în materie de statuete primite ale unor filme precum „Titanic“ sau „Slumdog millionaire“.

1. La premiile Oscar din 1997, povestea scufundării pachebotului Titanic în apele Atlanticului, ecranizată de regizorul James Cameron, a făcut furori. Pelicula a primit 14 nominalizări şi a fost premiată cu 11 premii Oscar, pentru categoriile „Cel mai bun film”, „Cele mai bune efecte sonore”, „Cel mai bun actor în rol principal” sau „Cea mai bună coloană sonoră”. A fost pentru prima dată în istoria cinematografiei când un film a reuşit să fie onorat cu atâtea statuete. 

2. Acelaşi record a fost doborât în 2004, de unul dintre filmele realizate în cadrul francizei „Stăpânul inelelor”. Este vorba despre a doua parte a seriei regizată de Peter Jakson, numită „Întoarcerea Regelui”. Cele 11 statuete pe care pelicula le-a primit au fost oferite pentru categoriile „Cel mai bun film”, „Cel mai bun actor” sau „Cel mai bun rol secundar masculin”. 

3. La decernarea Oscarurilor din 1962, musicalul „West Side Story” reuşea să obţină recordul de 10 statuete. Pelicula a fost filmată integral pe cele mai importante artere de circulaţie din New York, care au fost închiriate preţ de 10 luni de către producători. Filmul i-a avut ca regizori pe Jerome Robbins şi Robert Wise. 

4. Tulburătoarea poveste ecranizată a „Pacientului englez” i-a adus acestui film, în anul 1997, un număr considerabil de statuete. Pelicula regizată de Anthony Minghella a beneficiat de un buget de peste 31.000.000 de dolari. 

5. În 1940, filmul ecranizat după celebrul roman „Pe aripile vântului”, scrisă în 1936, a făcut furori la decernarea premiilor Oscar din acest an. Pelicula a primit 8 statuete, rămânând totodată un film de legendă pentru cinematografia mondială. 

6. Tot cu 8 premii Oscar a fost răsplătit, în 2008, celebrul „Slumdog milionaire”. Acţiunea se desfăşoară în India, şi este povestea lui Jamal, un tânăr vagabond din mahalalele Mumbaiului care participă la varianta indiană a concursului Vrei să fii milionar? şi ajunge mult mai departe decât s-ar fi aşteptat, trezind suspiciunile prezentatorului emisiunii şi ale poliţiei.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite