Cele mai frumoase sate din România. Localitatea în care toate casele sunt pictate cu motive tradiţionale româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
hj

Cei care nu şi-au planificat încă vacanţa de vară se pot alege destinaţii de pe planuri mioritice. Lumea satelor din România oferă numeroase atracţii pentru un concediu plăcut şi relaxant.

Din vară a mai rămas doar o lună, iar mulţi dintre noi încă se întreabă ce vor putea face în cele câteva zile de concediu pe care le au la dispoziţie. Alternativa o reprezintă o excursie prin cele mai frumoase sate din ţara noastră. 

Asociaţia „Cele mai frumoase sate din România” prezintă pe pagina sa deschisă pe un site de socializare câteva idei de vacanţă din mediul rural autohton.

1. Rîmetea 

Lista celor mai frumoase localităţi rurale din România este deschisă de satul Rîmetea. Situat în judeţul Alba, la poalele munţilor Trascău, satul a fost premiat în urmă cu 20 de ani cu premiul „Europa Noastră” datorită modului inedit prin care localnicii au reuşit să conserve patrimoniul arhitectonic şi cultural.

image
Sate romania

Majoritatea locuinţelor păstrează arhitectura specifică secolului XIX, având pereţii văruiţi în alb şi ferestrele verzi. Frumuseţea localităţii a ajuns până la urechile actorului Jeremy Irons care a făcut o drumeţie pe uliţele satului.
 

2. Viscri 

Micul sat din judeţul Braşov a devenit cunoscut datorită domeniului pe care Prinţul Charles din Marea Britanie îl are aici. Dincolo de popularitatea conferită de Alteţa Sa, localitatea are câteva obiective turistice de neratat. Vechiul atelier de fierărie, biserica fortificată şi orga veche de 300 de ani sunt doar câteva dintre ele. 

viscri


3. Breb 

Descris în cartea scriitorului englez William Blacker “Along the Enchanted Way: A Romanian Story”, satul Breb din judeţul Maramureş este de asemenea considerat una dintre cele mai frumoase localităţi rurale din România.

Sate romania

Situat la poalele munţilor Gutâi, satul se remarcă prin arhitectura pitorească şi ospitalitatea localnicilor. Cel mai mare punct de atracţie turistică îl reprezintă biserica veche, al cărei turn datează de la 1530. 


4. Ciocăneşti 

Localitatea Ciocăneşti atrage atenţia datorită caselor pictate cu motive tradiţionale. În inima localităţii există unul dintre puţinele muzee ale ouălor încondeiate din ţară, unde sunt adăpostite peste 1.800 de exponate unicat.

Sate romania


5. Borduşani 

Aflat pe malul braţului Borcea al Dunării, Borduşaniul este la momentul de faţă unul dintre puţinele sate din sud-estul României care păstrează autentică cultura populară a etnicilor lipoveni. Localitatea are la momentul de faţă cea mai mare comunitate de ruşi lipoveni, care trăiesc după tradiţiile învăţate din străbuni.

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite