Cele mai bizare invenţii, transformate în recorduri mondiale: televizorul cu ecran gigant şi bobina de 500.000 de volţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ingeniozitatea unor inventatori i-a propulsat direct în Cartea Recordurilor. Uluitoarea publicaţie cuprinde în paginile sale recordurile în materie de tehnologie ale celor mai bizare invenţii brevetate pe mapamond.

Inventatorii chinezi au ajuns şi în 2016 în Cartea Recordurilor. Toate acestea datorită faptului că au reuşit să creeze antena radio cu cel mai mare diametru. Alcătuită din peste 4.450 de panouri triunghiulare, antena are un diametru de aproape un kilometru, putând să atragă undele radio de la o distanţă de peste 100 de kilometri şi are rolul de a controla antenele observatoarelor radio din zona provinciei Guizhou, situată în partea de sud-est a Chinei. 

Microfonul microfoanelor 

În 2014, în Olanda a fost construit cel mai mare microfon din lume. Impresionanta invenţie este de fapt un multi-microfon, realizat din alte peste 4.000 de microfoane mai mici, individuale. El a fost confecţionat de o societate privată din Olanda, cu scopul de a realiza o hartă 3D a surselor sonore. 

Bobina de 500.000 de volţi 

Americanii nu se dau înapoi de la invenţii bizare, iar unele dintre el ajung să devină chiar şi recorduri mondiale. Aşa s-a întâmplat şi cu bobina – gigant a inginerului Henry Hurrass. Invenţia a fost pusă în funcţiune în cadrul unui salon de inventică din Arizona, în 2015, şi a fost pusă în funcţiune în cadrul unui laborator specializat în curent electric alternativ din Statele Unite ale Americii. 

Televizorul cu ecran gigant 

Un alt titlu de recordmani mondiali revine chinezilor şi în 2012. Un grup de inventatori din China reuşeau la acea dată să creeze cel mai mare televizor cu ecran LCD, ultra high definition. Diagonala aparatului a măsurat aproximativ 3 metri lungime. El a fost expus în cadrul unui salon de invenţii High Tech din China.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite