Campanie PRO VACCINARE. Ialomiţenii, îndemnaţi să se imunizeze anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campanie Pro Vaccinare a Primăriei Slobozia FOTO Facebook/Municipiul Slobozia
Campanie Pro Vaccinare a Primăriei Slobozia FOTO Facebook/Municipiul Slobozia

Autorităţile din Slobozia încearcă să-i convingă pe oameni să se vaccineze împotriva COVID-19, explicând pe înţelesul tuturor de ce este bine să facem acest lucru.

Iată 4 motive pentru care ar trebui să iei în considerare vaccinarea:

Întrucât vaccinurile împotriva virusului COVID-19 au fost create într-un timp relativ scurt, datorită situaţiei pandemice care a crescut într-un ritm accelerat, există în fiecare din noi o mică doză de scepticism în ceea ce priveşte eficienţa acestora.

Cu toate acestea, dacă privim datele oficiale furnizate de către autorităţi, atât din în România din celelalte ţări ale Uniunii Europene şi nu numai, vom observa cu uşurinţă că în ţările unde procentul de vaccinare a populaţiei este unul ridicat, cazurile de infectare cu virusul COVID-19, dar şi cazurile de deces în urma contactării virusului sunt mult mai mici, comparativ cu cele din ţara noastră unde rata de vaccinare este relativ scăzută.

În scopul unei bune informări din surse oficiale, vă oferim 4 motive pentru care ar trebui să luaţi în calcul vaccinarea împotriva virusului COVID-19:

1.  Cu toţii cunoaştem un prieten, o rudă sau o persoană apropiată nouă care a contactat virusul COVID-19

Întrucât rata de infectare a atins cote alarmante, cel mai probabil cineva din apropiaţii voştri au contactat deja virusul şi au trecut prin boală, având forme ale bolii mai mult sau mai puţin severe. În acest sens, existenţa virusului nu poate fi contestată.

Mai mult de atât, tot în cercul vostru de prieteni sunt mari şanse ca multe persoane să fie deja vaccinate şi chiar dacă ar fi contactat virusul, formele bolii au fost neglijabile.

Iată un scurt exerciţiu: Întrebaţi în cercul vostru de prieteni, persoanele care au trecut prin boală, atât vaccinaţi cât şi nevaccinaţi şi comparaţi formele bolii acestora. Veţi fi suprinşi să aflaţi că persoanele vaccinate au avut forme mult mai uşoare sau chiar fără niciun fel de simptome!

2.  În ţările cu o rată de vaccinare mai mare, rata de incidenţă a infecţiei cu virusul COVID-19 este mult mai mică

Dacă privim datele oficiale vom observa cu uşurinţă că ţările vecine, cu o populaţie mult mai mare comparativ cu cea a României, ca de exemplu Franţa, Italia, Spania, Germania, Polonia etc., au o incidenţă a cazurilor COVID-19 mult mai mică în comparaţie cu România.

Sursa informaţiilor: https://www.worldometers.info/coronavirus/

3. În ţările cu o rată de vaccinare mai mare, rata de deces este mult mai mică

Deşi vaccinarea nu poate garanta protecţia pe deplin la infectare, vă garantează o formă mult mai uşoară a bolii în cazul contactării virusului, similară unei răceli ce poate fi tratată cu uşurinţă acasă. Din nou, observând datele oficiale, ţările cu o rată de vaccinare mare au o rată a deceselor mult mai mică în comparaţie cu România.

Sursa informaţiilor: https://www.worldometers.info/coronavirus/

4. Sistemul medical nu poate face faţă numărului de cazuri de COVID-19, care este într-o creştere alarmantă

Atât în oraşul nostru cât şi în ţară, toate locurile de la secţiile ATI ale spitalelor sunt deja ocupate. Acest lucru înseamnă că în cazul contactării virusului şi a manifestării acestuia printr-o formă mai severă, nu vei putea avea sprijin din partea sistemului medical, acesta fiind suprasaturat.

În acest caz, sigura şi cea mai eficientă variantă pentru a reduce aceste şanse este vaccinarea. Aşa cum aminteam anterior, chiar şi în cazul contactării virusului, sunt extrem de mari şanse ca vindecarea să aibă loc acasă, fără asistenţă medicală de specialitate.

Împreună, prin vaccinare, putem degaja spitalele de cazurile de COVID, făcând loc pentru cei care au cu adevărat nevoie de sprijin medical de urgenţă. În intervalul 27 Septembrie - 8 Octombrie 2021 au fost vaccinate 1.070 de persoane!

Vă mai recomandăm şi:

Medic, despre pelerinajul de la racla Sfintei Parascheva: Acolo se va petrece catastrofa. Mai rău decât Lombardia

Mai mulţi specialişti vorbesc despre posibilitatea unei mutaţii - varianta românească. Expert: „Ar fi un coşmar”

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite