Alegeri locale 2016. Protest spontan într-o comună din Ialomiţa din cauza turismului electoral. Alegător: „Aici e mafie!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grupul protestatarilor din Vlădeni, judeţul Ialomiţa FOTO: Mădălin Sofronie
Grupul protestatarilor din Vlădeni, judeţul Ialomiţa FOTO: Mădălin Sofronie

Alegerile locale 2016 s-au desfăşurat cu probleme în comuna Vlădeni din judeţul Ialomiţa. Unul dintre candidaţi a fost acuzat de faptul că transportă cetăţenii la vot. Site-ul Biroului Electoral Central confirmă o creştere spectaculoasă în ceea ce priveşte prezenţa la vot în această localitate.

Aproape de orele prânzului, lângă secţiile de vot din comuna Ialomiţeană Vlădeni un grup de oameni îl acuzau pe Lucian Corlău, candidatul PSD pentru primărie, de faptul că transportă la vot oamenii din localitate. 

„Acolo este mafie ! Au venit să fure votul. Nu-l mai satură nimeni pe domnul Corlău să fie primar” susţine revoltat Manu Gheorghe, unul dintre localnicii din Vlădeni care au reclamat public faptul că în comună oamenii sunt aduşi pe sus la vot. 

La câţiva metri distanţă de grupul de protestatari, primarul Lucian Corlău stătea liniştit la umbră pe o canapea, aproape de secţiile de votare deschise în comună pentru alegerile locale 2016. Acesta a negat toate acuzaţiile care i-au fost aduse. 

„Nu este nimic adevărat. Şi să ştiţi că şi ei au cărat oameni la vot aici în sat. Râde ciob de oală spartă” a  declarat candidatul acuzat de turism electoral. 

vladeni slobozia

Edilul Lucian Corlău, alături de grupul său de susţinători FOTO: Mădălin Sofronie

Prezenţă la vot uluitoare

Datele statistice ale Biroului Electoral Central par să confirme cele spuse de grupul de protestatari. La ora 12,00 comuna Vlădeni depăşise media judeţului Ialomiţa în ceea ce priveşte prezenţa la vot. În timp ce la nivelul judeţului Ialomiţa prezenţa a fost de 20 %, în cele două secţii din Vlădeni a fost raportată o prezenţă la vot de peste 40 %. În cauză poliţiştii au fost sesizări şi fac verificări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat de fapt la Vlădeni. 

vladeni slobozia

Secţia de vot din Vlădeni unde se presupune că oamenii au fost căraţi la vot FOTO: Mădălin Sofronie 

Alte incidente electorale 

Incidente electorale au fost sesizate şi în comuna ialomiţeană Săveni. Printr-un apel la 112 a fost sesizat faptul că unul dintre candidaţii la primărie le-ar fi promis alegătorilor că le va şterge datoriile trecute pe caiet, la unul dintre magazinele din localitate. Toate acestea dacă aceştia îi vor oferi cât mai multe voturi. În această speţă a fost întocmit un dosar penal, urmând ca procurorii şi poliţiştii să facă verificări. 

citiţi şi:

Alegeri locale 2016. Prezenţa la vot în judeţul Ialomiţa, la ora 12.00, a fost de aproape 22%

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri