VIDEO Unitatea de învăţământ cu cei mai mulţi olimpici a împlinit 97 ani. Investiţii pe bandă la colegiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 97 de ani de la înfiinţare, mai întâi ca Şcoală elementară de fete, care a suferit de-a lungul anilor transformări, colegiul cu cei mai mulţi elevi la faza naţională a olimpiadelor şcolare a inaugurat un nou corp de clădire.

În corpul B, construit într-un an şi jumătate şi inaugurat luni, 14 mai 2018, vor învăţa de la începutul anului şcolar 2018-2019 elevii de gimnaziu de la Colegiul Naţional „֧Ion Minulescu“ Slatina. Clădirea are 12 săli de clasă, este construită conform standardelor actuale ale ISU şi, aspectul cel mai important, darea ei în folosinţă va permite elevilor colegiului să înveţe într-un singur schimb.

Imagine indisponibilă

Investiţia Primăriei Slatina în clădirea construită de la zero a ajuns la aproape 3 milioane lei. Nu este însă singura, fiind gata amenajarea unei noi clădiri pentru clasele primare (se lucrează la utilităţi). Cum numărul elevilor este de peste 1.500, primarul Slatinei, Emil Moţ şi directorul colegiului, prof. Carol Kovacs au vorbit şi despre un nou proiect, anume acela al construirii unei noi săli de sport, pe amplasamentul actualului teren 2 de sport, dar şi despre modernizarea unei clădiri existente cu intenţia de a o transforma într-un spaţiu pentru after-school.

Imagine indisponibilă

„Minulescu cred că nu a avut niciodată acest sprijin din partea Consiliului local. Undeva la 15 miliarde lei vechi sunt prinşi în buget, tot pentru modernizarea unei clădiri existente“, a spus primarul Emil Moţ, iar directorul Carol Kovacs l-a completat: „Cred că aici va fi, încet-încet, un campus şcolar, ceaa ce nu e rău pentru Slatina, nu e rău pentru judeţ. (...) Să nu se creadă că primăria alocă bani doar pentru Minulescu, nu, primăria alocă bani pentru toate şcolile“.

Imagine indisponibilă

Până în toamnă vor trebui finalizate lucrările şi la pasarela care leagă corpul principal de clădire de noul corp B şi pentru care mai este nevoie, la acest moment, de finisaje.

Imagine indisponibilă

Peste 60 de elevi medaliaţi

Inaugurarea corpului B de clădire a fost urmată de premierea elevilor colegiului cu rezultate deosebite. În acest an şcolar, peste 60 de elevi s-au calificat la faza naţională a olimpiadelor şi concursurilor şcolare, de unde cei mai mulţi dintre ei s-au întors cu premii: limba română, lingvistică, lectură, matematică, limbi străine, ştiinţe socio-umane, biologie, fizică, chimie, geografie etc., elevii colegiului au urcat pe podiumul naţional la toate aceste discipline. 

Ce investiţii a anunţat primarul Slatinei că se vor face în continuare la „Ion Minulescu“

În plus, în acest an şcolar au câştigat şi competiţii de şah, tenis de masă, handbal şi baschet, numărul olimpicilor crescând, conform directorului Carol Kovacs, cu 20% faţă de anul şcolar anterior şi reprezentând, de altfel, mai mult de o treime din totalul elevilor din judeţ calificaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare naţionale.

Imagine indisponibilă

Cel care a susţinut evenimentul astfel încât elevii să primească o diplomă de recunoaştere a meritelor, din partea şcolii, dar şi o sumă de aproape 100 euro fiecare, a fost omul de afaceri Dumitru Ghidănac, absolvent al colegiului concurent, „Radu Greceanu“ (căruia de asemenea îi oferă sprijinul), dar, după cum a mărturisit, cei trei copii ai săi au absolvit „Ion Minulescu“.

Imagine indisponibilă
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite